23948sdkhjf

Isola avblåste permitteringene, så kom streiken

Før påske fikk de 300 ansatte i Isola-konsernet i Norge permitteringsvarsel. Men så bedret situasjonen seg og varslene ble trukket tilbake. Og så kom streiken.

Det var i begynnelsen av april at Isola-konsernet sendte ut permitteringsvarsel til alle sine 300 ansatte. Markedet så mørkt ut. Men ei uke etter påske hadde situasjonen endret seg, og permitteringene ble trukket tilbake.

Ikke alle ansatte

- Det var aldri snakk om å permittere alle ansatte, det var ikke vår intensjon. Eventuelle permitteringer ville primært være for å redusere kapasiteten i produksjon for en periode, på områder hvor vi evt. ville ha for mye på lager. Fredag gjorde vi en vurdering og beslutning som tilsa at vi ikke hadde grunnlag for å permittere, sier adm. dir. Bjørnar Gulliksen i Isola til Telen.

Mandag ble imidlertid 64 tatt ut i streik ved Isolas fabrikk i Eidanger, og 42 ble tatt ut i streik på Notodden.

- Uheldig og meningsløs streik

Gulliksen kaller streiken et slag i ansiktet, etter at markedet begynte å bedre seg. Han har sterk tro på at Isola vil være levedyktig dersom streiken blir kortvarig, og sier at lagerbeholdningen er god og at bemanningen for ordremottak, lager, plukk, utlevering og transport går til kundene. Han er imidlertid bekymrt for produksjonen i Eidanger, der det meste er stanset opp som følge av streiken.

Gulliksen kaller streiken både uheldig og meningsløs.

- For industrien i Norge kommer det på toppen av tre år med pandemi, med etterfølgende mangel på råvarer og ekstreme økninger i kostnader, dertil energikrise med mangedobling av strømpriser. Isola har som alle i byggevareindustrien måtte øke priser betydelig for å dekke inn kostnader. I sum gir dette høye bygge-kostnader som sammen med økte renter er sterkt medvirkende til at markedet for nybygg bolig er halvert, sier han til Telen.

Kilde: Telen

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094