23948sdkhjf

Kværners ordrebøker bugner

Kværners kvartalsregnskap viser at driftsinntektene ble 56 millioner mindre enn i første kvartal i fjor, til gjengjeld er selskapets ordrereserve rekordstor
Kværners driftsinntekter - EBITDA - for første kvartal 2013 endte på 103 millioner kroner, hvilket er en nedgang fra 159 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Ved utgangen av kvartalet var Kværners ordrereserve på rekordhøye 31,6 milliarder kroner, inkludert innlemmet joint ventures.

- Vår ordrereserve, da inkludert Hebron-prosjektet, har nesten tredoblet i løpet av de siste 12 månedene. Det gir en robust plattform for å styrke vår konkurransekraft", sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

Driftsinntektene i første kvartal 2013 utgjorde 2 907 millioner kroner mot 2 388 millioner kroner i første kvartal 2012. Dette representerer en økning på 519 millioner kroner eller nesten 22 prosent.

- Nedgangen i EBITDA gjenspeiler innfasingstidspunktet for prosjektene. Noen prosjekter er fortsatt i en tidlig fase, hvor fortjenesten ikke er inntektsført, noen prosjekter har nettopp passert 20 prosent ferdigstillelse, mens andre prosjekter er tildelt tidlig i markedssyklusen. I upstream-segmentet, legger de prosjektene som er tildelt tidlig i markedssyklusen press på marginen, og det er usikkert om 2013 EBITDA-marginen vil komme innenfor det normaliserte nivået på 5-10 prosent. Disse prosjektene blir faset ut i løpet av de neste år, og en gradvis bedring i marginene ventes, skriver Kværner i sin pressemelding.

Ordreinngangen i første kvartal var 13,7 milliarder kroner, hvilket er en markant fremgang sammenlignet med en ordreinngang på 3,2 milliarder kroner i første kvartal 2012. Ordreinngangen inkluderer Kværners andel av Hebron GBS-prosjektet som ble tildelt i mars 2013.

- Vårt fokus er på gjennomføringen av den eksisterende prosjektportefølje til våre kunders forventninger og samtidig å forbedre vår konkurranseevne. Betydelige anstrengelser blir gjort for å redusere vårt eget kostnadsnivå og for å forbedre vår leveransemodell, avslutter Haugan.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.218