23948sdkhjf

Jakt på kvalifisert arbeidskraft

Stavangerområdets bemanningsbyråer har problemer med å finne folk til oljebransjen.
- Vi har et kjempetrøkk. Vi kunne ha levert enda mer hvis vi hadde hatt tilgang på flere folk. Etterspørselen er større enn tilgangen, sier Lars Engvik, administrerende direktør i konsulentselskapet RC Consultants i Sandnes til Dagnes Næringsliv.

Konsulentselskapet formidler folk til oljeselskapene, samt mange av de store leverandørene som også har det travelt på grunn av det høye aktivitetsnivå.

Stramt marked
Det britiske operatørselskapet Centrica er et av selskapene som er helt avhengig av innleide konsulenter. Selskapet har 150 ansatte i Norge, herav er en tredjedel innleide konsulenter.

– Vi er helt avhengige av FinnPersonal og andre aktører som kan gi oss kompetanse samtidig som vi ansetter egne folk. Dessuten er markedet utrolig stramt. Alle kjemper om de samme folkene. Det er ikke nok å betale godt. Vi må også tilby andre ting. Det går ofte i spennende arbeidsoppgaver, noe de kan bruke kompetansen på og føle at de vokser på CV-en. De får godt betalt. Hvis de etter et halvt eller helt år ikke ønsker å være der lenger kan de plukke opp vesken sin og gå, sier HR- og kommunikasjonssjef Sirine Fodstad i Centria til Dagens Næringsliv.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078