23948sdkhjf

Bilfinger har sikret seg videreføring tre store kontrakter

Det betyr at 150 ansatte på Herøya vil ha jobb i minst fem år til.

Bilfinger på Herøya har fått videreført vedlikeholds- og prosjektkontraktene med storselskapene Hydro, Eramet og Speira.

Forlengelsene gjelder for fem nye år, og dette innebærer at de ansatte i Bilfinger på Herøya vil være sikret jobb i perioden.

150 mann i fem år

- Vi går ikke ut med summer, men kontraktene betyr arbeit til 150 mann i fem år, sier Jens Kåre Aasen hos Bilfinger på Herøya til Telemarksavisa (TA).

Vedlikeholds- og prosjektkontraktene er forlengelse av avtalene som Bilfinger har hatt med selskapene, og som utløp i fjor.

Selv om Bilfinger har hatt avtaler med Hydro, Eramet og Speira gjennom flere år, avviser Aasen det er automatikk i få fornyet avtalene.

- Dette er et område som fint kan konkurranseutsettes og kontraktene er et resultat av kontinuerlig forbedringsarbeid og kvalitet på det vi gjør. Og ikke minst – godt HMS-arbeid. Vi er i konkurranse med hele Norden, sier han til TA.

Hydros hovedpartner

I en pressemelding sendt ut fra Hydro framgår det at «Bilfinger er Hydros hovedpartner i arbeidet med å omfore elektrolysecellene og støperiovnene i Norge. Over tusen elektrolyseceller finnes fordelt på Hydros heleide aluminiumverk i Norge. Hvert femte til sjuende år, må cellene omfores. Dette innebærer å fjerne ildfaste foringer og karbonmateriale og fore på ny med ildfast stein og nye katoder. Dette er et kontinuerlig arbeid som er både komplisert og fysisk krevende, men helt nødvendig for cellenes levetid».

– Begge parter er fornøyde med å ha etablert nye langsiktige avtaler, og bygge videre på det gode samarbeidet, sier Eilif Gundersen, Category Manager i Hydro Aluminium Metal.

Fornøyd

For støperiavtalen er det gjennomført utviklingsarbeid knyttet til prefabrikkerte omforingselementer og tynnere foringer, noe som gir kortere utetid og økt støpevolum i ovnene. Dette utviklingsarbeidet vil bli videreført i ny avtaleperiode.

Aasen hos Bilfinger er svært godt fornøyd med at avtalen blir forlenget, og sier til TA at avtalen viser at samarbeidet med Hydro fungerer godt.

Kilde: Telemarksavisa

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094