23948sdkhjf

Han skal lede Fronius videre i Norge

Sveisegiganten Fronius har fått ny daglig leder i Norge. Frode Hovland skal lede selskapet videre.

- Nesten all utvikling som har kommet innen for sveisefaget de senere har kommet fra Fronius, sier Frode Hovland til Eikerbladet.

Store kunder

Eikværingen har nemlig tatt over som daglig leder for selskapet som i all hovedsak har offshore-giganter som Aker og Kværner i kundeporteføljen.

Fronius er en av verdens fremste leverandører av sveiseutstyr, og datterselskapet i Norge er heleid av østerrikske Fronius International. I tillegg til sveising, leverer Fronius også innen solceller og batterier.

Hovland er ikke helt ukjent med Fronius. Han har ifølge Eikerbladet jobbet med merkevaren siden 1993.

Stor aktør: Fronius er en av verdens største aktører innen sveisefaget. Foto: Fronius

Norge lite marked

Fronius International har i dag 35 avdelinger verden over, og har mer enn 6000 ansatte. Norge er en svært liten avdeling i internasjonal målestokk, og Hovland anslår at det norske markedet ligger på et sted mellom 200 og 300 millioner kroner.

- Sveiseindustrien har i likhet med mange andre næringer hatt noen utfordringer knyttet til pandemien. Blant annet har det vært problemer med levering av datachiper. De lange leveringstidene har gått utover bedriften, sier han videre.

Opplæringssted

Han legger avslutningsvis til at kontoret i Norge har blitt brukt som et opplæringssted for østerrikere. De har kommet til Norgeskontorte for opplæring og arbeidserfaring før de er blitt sendt tilbake til Alpelandet.

Kilde: Eikerbladet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093