23948sdkhjf

Ukrainas stålverk avgjørende i krigen

Sist helg ble byen Zaporisjsja utsatt for et russisk missilangrep som drepte to sivile. Men stålverket i byen er i full sving igjen.

Og stålverket i Zaporisjsja betyr mye for Ukraina i kampen mot den russiske invasjonsmakten.

På førkrigsnivå

Det en skuddsikker vest er for en soldat, er metallindustrien for Ukraina, ifølge NRK Dagsrevyen.

Dette og de mange andre stålverkene i Ukraina vil bli sentrale i gjenoppbyggingen av landet når krigen en dag er over. Men akkurat nå trengs stålindustrien i krigen.

- Vi er nesten oppe på førkrgisnivået, som er 9000 tonn daglig, sier Oleksandr Lotenkov ved stålsverket i Zaaporisjsja.

Stålverket ligger i nabolaget til der et russisk missil slo ned i boligområde og drepte to personer sist helg. Den ukrainske byen ligger nær fronten og blir ofte utsatt for russiske angrep.

Fjerde største stålverket

Stålverket Zaporizhstal er Ukrainas fjerde største stålprodusent med en årlig kapasitet på 4,5 millioner tonn stål, 3,3 millioner tonn råjern og 4,1 millioner ferdige stålprodukter. Med denne kapasiteten er stålverket det 54. største i verden.

Fjerde størst: Stålverket i Zaporisjsja er Ukrainas fjerde største stålverk. Foto: Zaporizhstal

Selskapet er Ukrainas eneste produsent av kaldvalsede plater, brukt i bilproduksjon, samt blikkplater og polert rustfritt og legert stål. Zaporizhstal ligger i en region med den høyeste elektrisitetsproduksjonen per innbygger i Ukraina, nær råvareleverandører og stålforbrukere (rør- og maskinbyggingsselskaper). Selskapet ble grunnlagt i 1933.

Kilde: NRK Dagsrevyen Wikipedia

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078