23948sdkhjf

Industriproduksjonen uendret i februar

Norsk industriproduksjon var uendret fra januar til februar 2023, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

For perioden desember 2022 til februar 2023 falt aktiviteten med 0,3 prosent sammenliknet med forrige tremånedersperiode.

Sesongjusterte tall viser at den samlede industriproduksjonen var uendret fra januar til februar 2023, men det var ulik utvikling i de forskjellige næringene. Maskinreparasjon og -installasjon bidro mest i positiv retning med en oppgang på 2,5 prosent. Flere virksomheter innenfor næringen meldte om gode markedsforhold og prosjekt i perioden som årsak til økningen.

På den motsatte side hadde kjemiske råvarer et fall på 3,0 prosent fra januar til februar 2023. Her var det rapportert om flere tilfeller av driftsstans og lavere etterspørsel blant virksomheter innenfor næringen i denne perioden.

Tremånedersendring: Moderat fall i aktiviteten

Sesongjusterte tall viser at industriproduksjonen hadde en moderat nedgang på 0,3 prosent i perioden desember 2022-februar 2023 sammenliknet med forrige tremånedersperiode. Oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri bidro mest i negativ retning med en nedgang på 3,6 prosent. Det var også tilbakegang i næringsmiddelindustrien i denne perioden med en nedgang på 1,7 prosent.

På den motsette siden hadde næringsgruppen bygging av skip og oljeplattformer en sterk oppgang på 5,1 prosent. Maskinreparasjon og -installasjon hadde også en økning i denne perioden.

Samlet sett hadde petroleumsretta leverandørindustri en produksjonsøkning på 2,4 prosent i perioden desember 2022-februar 2023 sammenliknet med forrige tremånedersperiode. Industriproduksjonen unntatt leverandørindustrien er ned 1,5 prosent i samme periode og trenden har vært fallende siden våren 2021.

 

Kilde: Statistisk sentralbyrå

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
«Helge Ingstad“: Vaktsjefen anker dommen
Sterk start på året for Jotun
Kimek-fristen utløper i dag: 80 kan bli sagt opp
Oljeselskapet ConocoPhilips snuser på havvind
Kongsberg Gruppen og TGS inngår samarbeid
Tildeling av kontrakt for understell på Munin
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094