23948sdkhjf

Ingen mister jobben i British Steel

Rundt 250 ansatte i British Steel i Scunthorpe skal tilbys alternative stillinger etter den nylig annonserte stengingen av selskapets koksovner.

I et grep designet for å overvinne globale økonomiske utfordringer, har British Steel allerede kunngjort at de vil stenge sine Scunthorpe-baserte koksovner og deretter bygge "en grønn og bærekraftig fremtid".

Økte energiregninger

Ifølge British Steel økte regningene for energi og karbon med 190 millioner pund, en situasjon som krevde avgjørende handling på grunn av den 'enestående økningen i driftskostnadene', for ikke å snakke om økende inflasjon og det klare behovet for å forbedre selskapets miljøprestasjoner.

Selskapet er sitert på at alle ansatte som er berørt av koksovnsstengingene vil bli funnet alternativt arbeid.

- I de kommende månedene vil vi presse på med stengingen av koksovnene, og vi er glade for å si at alle ansatte som er berørt av denne beslutningen vil bli tilbudt alternative stillinger i virksomheten, siera en talsmann for selskapet, og legger til:

- Vi setter pris på at dette har vært en vanskelig tid for alle involverte, og jeg vil gjerne takke våre folk og fagforeningene for deres profesjonalitet gjennom hele konsultasjonsprosessen.

Fagforeningene som er involvert i diskusjoner med British Steel har bekreftet at de ikke vil protestere mot de foreslåtte stengingene og at en formell konsultasjon med selskapet er fullført. Det har ikke vært tvangsoppsigelser blant koksovnsansatte.

Vil gi miljøgevinster

Ifølge British Steel vil stengingen av koksovnene gi miljøgevinster, inkludert reduksjoner i utslipp til luft og vann. Selskapet hevder at det gjennomgår den største transformasjonen i sin 130-årige historie på en reise mot netto null. Andre potensielle kostnadsbesparende tiltak blir sett på.

 British Steel har bedt den britiske regjeringen om å gi mer hjelp med avkarbonisering.

En talsmann for British Steel kommenterer:

- Jingye har investert 330 millioner pund i kapitalprosjekter i British Steel i løpet av de tre første ukene av eierskapet, men vi trenger også støtte fra den britiske regjeringen som vi fortsatt er i samtaler med.

 

Selskapet ønsker å komme videre med sine regjeringsdiskusjoner og er forpliktet til å transformere virksomheten med sine planlagte investeringer, men trenger forsikringer fra regjeringen om at det eksisterer et konkurransedyktig landskap for energi og karbon.

Venter på regjeringen

-Vår avkarboniseringsstrategi er underbygget av vår Low Carbon Roadmap, som vil bidra til å sikre lav-innstøpt karbonstålproduksjon i Storbritannia, sier en British Steels-talsmann, men legger til at selskapet fortsatt venter på at den britiske regjeringen skal vedta riktige retningslinjer og rammeverk.

-Regjeringene i land der våre største konkurrenter opererer har vedtatt slike retningslinjer, og jo lenger vi venter på implementeringen i Storbritannia, jo større innvirkning vil dette ha på vår konkurranseevne og landets evne til å oppfylle sine karbonmål, fortsetter talsmannen. Han sier at British Steel var forpliktet til å samarbeide med myndighetene og lage det hjemmelagde stålet Storbritannia trenger «i generasjoner fremover».

Helt siden Jingye kjøpte British Steel i mars 2020, har selskapet investert tungt i virksomheten. Det er store pågående prosjekter som for tiden pågår, inkludert installasjon av en støper på 54 millioner pund og et masteservicesenter på 26 millioner pund, for ikke å glemme en oppgradering av 50 millioner pund valsemølle.

Selskapet har brukt 30 millioner pund på nye lossere for havneanlegget sitt, 14,6 millioner pund på å forbedre energidriften og 9 millioner pund på et nytt jernbanelageranlegg, med målet å forbedre British Steels produktkvalitet, utvalg og service.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
«Helge Ingstad“: Vaktsjefen anker dommen
Sterk start på året for Jotun
Kimek-fristen utløper i dag: 80 kan bli sagt opp
Oljeselskapet ConocoPhilips snuser på havvind
Kongsberg Gruppen og TGS inngår samarbeid
Tildeling av kontrakt for understell på Munin
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078