23948sdkhjf

Opprydning etter dramatisk trålerbrann er avklart

Det er snart gått fire år siden den russiske tråleren «Buhkta Naezdnik» brant og gikk rundt ved kaia i Breivika. I ettertid har det oppstått uenighet om hvem skulle betale for oppryddingen.

Det var en svært dramatisk brann som utspant seg på havna i Breivika i Tromsø for snart fire år siden. Den russiske tråleren fikk så store brannskader at den gikk rundt og ble liggende i havnebassenget en god stund.

Kapital skriver nå at to av partene som var involvert i opprydningsarbeidet etter brannen og kantringen, har møttes i retten, og at dom nå er klar. Det dreide seg om hvem som skulle betale for opprydningen.

Striden har stått mellom selskapene Ardent og GAC Norway, der Ardent var innleid til å bidra i fjerningen av tråleren. GAC skulle bistå Ardent med logistikk, men da GAC skulle fakturere Ardent gikk det skeis.

Årsaken til dette var at Ardent mente at det var Ardent UK sm var kontraktsmotpart. Dette var et selskap som gikk konkurs i 2020. GAC mente og mener fortsatt at de skulle ha betalt av søsterselskapet Ardent Nederland.

“Samlet sett finner retten at GAC hadde rimelig grunn til å tro at avtalen ble inngått med Ardent Nederland. Retten finner derfor at Ardent Nederland anses som GACs kontraktsmotpart og som ansvarlig debitor for de utestående fakturaer,” heter det i den ferske dommen, ifølge Kapital.

 

Kilde: Kapital

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
«Helge Ingstad“: Vaktsjefen anker dommen
Sterk start på året for Jotun
Kimek-fristen utløper i dag: 80 kan bli sagt opp
Oljeselskapet ConocoPhilips snuser på havvind
Kongsberg Gruppen og TGS inngår samarbeid
Tildeling av kontrakt for understell på Munin
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125