23948sdkhjf

Celsa samarbeider med FeroLabs om utslippsreduksjoner

USA-baserte FeroLabs, et programvareselskap for fabrikkoptimalisering, har inngått et samarbeid med CELSA Nordic.

CELSA Nordic er en del av Celsa Group, som er en ledende europeisk produsent av sirkulært stål og lavutslippsstål.

I et pilotprogram med konsernets anlegg i Mo i Rana demonstrerte Fero Labs sine maskinlæringsalgoritmer med hvite bokser evnen til å redusere utslipp og kostnader ved å gjøre produksjonen mer effektiv.

Det skriveer Steeltimes International.

Ny teknologi

For jern og stål, som utgjør 95 prosent av metalltonnasjen som produseres årlig rundt om i verden, er råvare- og legeringskostnader en konstant utfordring, iføge FeroLabs. Ettersom prisene fortsetter å stige på grunn av den globale forsyningskjedekrisen, henvender stålprodusenter seg til teknologi for å få svar.

- Vi ser alltid på hvordan vi kan forbedre produksjonsprosessene våre for å være mer bærekraftige, for å senke kostnader og for å være mer konkurransedyktige i et internasjonalt marked, sier Utku Öner, administrerende direktør i CELSA Nordic.

- Fero hjelper oss med å takle begge målene samtidig. Denne implementeringen vil forbedre driften vår betydelig, og hvis den lever opp til forventningene, kan vi implementere den i våre søsterfabrikker over hele Europa, legger han til.

Reduserer avfall og kostnader

Ifølge FeroLabs legger CELSA Nordic legeringer til stålet sitt for å sikre at armeringsjernsproduktene oppfyller nordiske kvalitetsstandarder. Fero Labs' programvare analyserer hver batch mens den fortsatt er i smelteverkstedet, og anbefaler den optimale mengden legeringer å legge til, noe som reduserer avfall og kostnader. Andre brukstilfeller som er ment å bli utforsket under utrulling inkluderer å forbedre utbyttet, optimalisere energiforbruket og minimere defekter.

- Stålindustrien fortsetter å vokse enormt, og vi er glade for å hjelpe produsenter som CELSA Nordic med å ta utfordringene som følger med å produsere stål, sier Berk Birand, medgründer og administrerende direktør i Fero Labs.

- Med økende råvarekostnader, lavere etterspørsel og behovet for å redusere arbeidsstyrken for å opprettholde lønnsomheten, er det avgjørende at anleggsoperatører er utstyrt for raskt å identifisere løsninger for produksjonsproblemer samtidig som de opererer med topp ytelse til enhver tid, legger han til avslutningsvis

Kilde: Steeltimes International

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078