23948sdkhjf

Linde starter forsyning til verdens første hydrogenferge

Linde har startet opp forsyning av flytende hydrogen til verdens første hydrogendrevne ferje, som skal transportere både biler og passasjerer i Hjelmelandsambandet i Rogaland.

Linde forsyner ferjeoperatør Norled med flytende hydrogen til den brenselscelledrevne ferjen MF Hydra.

I tillegg til å forsyne flytende hydrogen har Linde utviklet, bygd og installert system for lagring og bunkring av drivstoff, det tilhørende bunkringsanlegget fra lastebil til skip på land, lagringstank for flytende hydrogen ombord og behandlingsutstyr for drivstoff. Ferjen har fullført sjøtester og er nå i drift.

Dekarbonisering av transportsektoren

- Hydrogen bidrar til å dekarbonisere transportsektoren rundt om i verden – inkludert tog og tunge kjøretøy», sier Armando Botello, President Europe North i Linde.

- Vi er stolte av å ha jobbet sammen med Norled i verdens første prosjekt for å forsyne rent drivstoff til marinesektoren på en sikker måte. Dette er et steg fremover i overgangen til klimavennlig drivstoff, legger han til.

Spennende prosjekt

- Dette er et spennende og viktig prosjekt hvor vi får testet og verifisert teknologi, utstyr, løsninger og sikkerhet gjennom hele verdikjeden for flytende hydrogen, legger Øystein Aasland, Sales and Business Development Director i Norge, til.

Sjøprøve: Hydrogen-ferja "Hydra" på sjøprøve. Foto: Linde

- Norled og våre partnere har muliggjort et banebrytende skifte innen maritim sektor", sier Heidi Wolden, administrerende direktør i Norled.

- Flytende hydrogen kan spille en viktig rolle som et nullutslippsdrivstoff for skipsfarten, og vi ser frem til at bruken av denne teknologien setter fart over hele verden, avslutter hun.

Kilde: Pressemelding fra Linde

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kimek får dispensasjon
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
ByeMark Stål «reddet» av to andre lokale firmaer
AKVA Group med sin største byggekontrakt
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094