23948sdkhjf

Helge Lund er optimistisk tross motgang

Statoils kvartalsregnskap er dårligere enn ventet, men konsernsjef Helge Lund mener selskapet er i rute i forhold til planene.
- Våre økonomiske resultater er påvirket av lavere produksjon og reduserte priser, men vi fortsetter å levere god industriell fremgang i henhold til plan, sier Statoil-sjef Helge Lund i kvartalsrapporten torsdag morgen i følge Dagens Næringsliv.

Driftsresultatet for det første kvartal endte på 38 milliarder i stedet for det forventede resultat på 47,1 milliarder. Nedgangen kommer dog ikke bak på Statoil, som tidligere har varslet at produksjonen ville bli mindre i 2013 i forhold til i fjor.
Kvartalsregnskapet ble dessuten påvirket av driftsavbrudd på Snøhvit, Troll og Peregrino.

Statoil holder allikevel koken på andre områder. Blant annet leverte selskapet en rekordhøy internasjonal produksjonsøkning på 6 prosent, og også i Nordsjøen gir de seneste nye funn i Gullfakslisensen håp om forhøyet produksjon.

Lund understreker at strategiplanene om en årlig produksjonsvekst på 2 til 3 prosent fra 2012 til 2016 fortsatt kjører etter planen. Det samme gjør planene om å få til en produksjon på over 2,5 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2020.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08