23948sdkhjf

Speira fullfører oppkjøpet av Real Alloy Europe

Oppkjøpet inkluderer tre resirkuleringsanlegg for aluminium og magnesium i Tyskland, samt et resirkuleringsanlegg for aluminium og et anlegg for resirkulering av saltslagg i Norge.

Oppkjøpet vil øke Speiras evne til å bruke resirkulert metall og møte markedets etterspørsel etter bærekraftige og sirkulære løsninger.

I tillegg muliggjør oppkjøpet en betydelig reduksjon av CO2-utslipp gjennom erstatning av primærmaterialer med resirkulert metall.

Milepæl

– Dagen i dag er en milepæl i Speiras overgang til å bli et ledende selskap innen valset aluminium og resirkulering, og akselererer avkarboniseringen av virksomheten vår, sier Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira, og legger til:

– Vi setter sammen en ledende europeisk resirkuleringsbedrift for aluminium med en av de største selskapene innen valset aluminium og resirkulering i Europa.

Anleggene som nå kjøpes opp vil bli integrert i Speiras virksomhet i Tyskland og Norge, og vil danne grunnlaget for Speiras nye forretningsområde "Recycling Services". Speira vil fortsette å tilby resirkuleringstjenester til eksterne parter.

Aurea SAs tidligere annonserte oppkjøp av Speiras anlegg i Sainte-Menehould i Frankrike og Swansea, Storbritannia, forventes sluttført tidlig i andre kvartal 2023. Speira er pålagt av Europakommisjonen å gjennomføre dette salget for å få gjennomført oppkjøpet av Real Alloy Europe.

Kilde: Pressemelding fra Speira

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094