23948sdkhjf

Speira fullfører oppkjøpet av Real Alloy Europe

Oppkjøpet inkluderer tre resirkuleringsanlegg for aluminium og magnesium i Tyskland, samt et resirkuleringsanlegg for aluminium og et anlegg for resirkulering av saltslagg i Norge.

Oppkjøpet vil øke Speiras evne til å bruke resirkulert metall og møte markedets etterspørsel etter bærekraftige og sirkulære løsninger.

I tillegg muliggjør oppkjøpet en betydelig reduksjon av CO2-utslipp gjennom erstatning av primærmaterialer med resirkulert metall.

Milepæl

– Dagen i dag er en milepæl i Speiras overgang til å bli et ledende selskap innen valset aluminium og resirkulering, og akselererer avkarboniseringen av virksomheten vår, sier Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira, og legger til:

– Vi setter sammen en ledende europeisk resirkuleringsbedrift for aluminium med en av de største selskapene innen valset aluminium og resirkulering i Europa.

Anleggene som nå kjøpes opp vil bli integrert i Speiras virksomhet i Tyskland og Norge, og vil danne grunnlaget for Speiras nye forretningsområde "Recycling Services". Speira vil fortsette å tilby resirkuleringstjenester til eksterne parter.

Aurea SAs tidligere annonserte oppkjøp av Speiras anlegg i Sainte-Menehould i Frankrike og Swansea, Storbritannia, forventes sluttført tidlig i andre kvartal 2023. Speira er pålagt av Europakommisjonen å gjennomføre dette salget for å få gjennomført oppkjøpet av Real Alloy Europe.

Kilde: Pressemelding fra Speira

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
«Helge Ingstad“: Vaktsjefen anker dommen
Sterk start på året for Jotun
Kimek-fristen utløper i dag: 80 kan bli sagt opp
Oljeselskapet ConocoPhilips snuser på havvind
Kongsberg Gruppen og TGS inngår samarbeid
Tildeling av kontrakt for understell på Munin
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.313