23948sdkhjf

Cruise-kontrakt for Brunvoll

Brunvoll har signert kontrakt med Ulstein Design & Solutions AS om levering av fremdrifts- og manøvreringssystemer til ett Expedition Cruise-fartøy.

Produktene fra Brunvoll utgjør en del av kontrakten mellom Ulstein Design & Solutions og China Merchants Heavy Industry (Jiangsu) Co., Ltd (CMHI) for en design- og utstyrspakke.

Fartøyet er av ULSTEIN CX103 design for rederiet Ocean Discoverer Lda, Portugal.

Produktene fra Brunvoll vil bli levert i fjerde kvartal 2023 og andre krvartal 2024.

En stor pakke

Pakken fra Brunvoll består av CP-propellsystem med girkasse, ror, styreutstyr, tunnelthrustere og styresystemer. Fremdriftssystemet er et dobbeltskruet dieselelektrisk system drevet av elektrisk kraft. Baugpropellen er av regulerbar pitch-type, og rorene er konvensjonelle helspaderor med roterende vingestyresystem.

Dette er Brunvolls sjuende kontrakt med Ulstein Design & Solutions for en serie ekspedisjonscruisefartøy. Skipet er sertifisert for polare cruise med Ice Class 1A /PC6, og bygget i henhold til Safe Return to Port. Fremdriftssystemet fra Brunvoll er designet for å møte de nødvendige klassifiseringene med forsterkninger i propeller og propellakselarrangement. Det er et robust og pålitelig dieselelektrisk dobbeltskruesystem. Brunvoll fremdriftssystemer kan designes for enhver klassifisering og til de høyeste isklassekravene.

Mange fartøy

Fem av de seks foregående fartøyene er levert og ett skal leveres i år. «Greg Mortimer» var den første leveransen i serien og har blitt svært godt mottatt i cruisemarkedet. Brunvoll er stolt over å ha levert fremdrifts- og manøvreringsutstyret til disse fartøyene med det innovative ULSTEIN CX103-designet. Arnfinn Brautaset, salgssjef i Brunvoll forklarer at fremdriftssystemkonfigurasjonen er ideell for operasjonsprofilen til ekspedisjonscruisefartøy, da et dieselelektrisk CP-fremdriftssystem er en fleksibel og effektiv løsning for et bredt og variert utvalg av fremdriftskraft.

 

Kilde: Pressemelding fra Brunvoll

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kimek får dispensasjon
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
ByeMark Stål «reddet» av to andre lokale firmaer
AKVA Group med sin største byggekontrakt
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188