23948sdkhjf

Rana Gruber vil forhøye kvaliteten på jernmalmen

Rana Gruber kartlegger mulighetene for storsatsing for å oppnå den forhøyede kvaliteten på jernmalm som kreves i fremtidens bærekraftige stålproduksjon.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

For å redusere utslipp i utvinningen av stål vil europeiske stålprodusenter skifte ut tradisjonelle kulldrevne smelteovner, med nye elektriske smelteovner. Men stålproduksjonen med de elektriske ovnene krever jernmalm med høyere jerninnhold, noe det foreløpig er mangel på i markedet. Jernmalmprodusenten Rana Gruber ser dette som en stor mulighet.

– Studier vi har utført tilsier at vi er i stand til å levere jernmalm til fremtidens stålproduksjon på en økonomisk lønnsom måte, sier administrerender direktør i Rana Gruber, Gunnar Moe i pressemeldingen.

Høye ambisjoner

– Vi skal kutte alle utslipp av karbondioksid fra produksjonen innen utgangen av 2025. I tillegg arbeider vi nå for å avklare om vi gjennom den neste tiårsperioden kan ta enda et stort steg for å bidra til enda mer klimavennlig stålproduksjon, sier Moe videre.

Forhøye kvaliteten: Rana Gruber kartlegger mulighetene for storsatsing for å oppnå den forhøyede kvaliteten på jernmalm som kreves i fremtidens bærekraftige stålproduksjon. Foto: Rana Gruber

Selskapet har et pågående prosjekt for å løfte jerninnholdet i sitt produkt til minimum 65 prosent. I dag garanterer selskapet for 63 prosent jerninnhold. Kartleggingen som nå pågår, gjelder ytterligere økning – til 67 prosent jerninnhold. Og høyere renhet av jern gir høyere produktpriser.

Gjennomført studier

Rana Gruber har gjennomført studier som viser at de er stand til å levere jernmalm til framtidens stålproduksjon på en økonomisk lønnsom måte, og dette er noe de vil fortsette med for å avklare om de kan legge om foredlingsprosessen for å avklare hvilke investeringer som må til.

Rana Gruber opplyser videre i pressemeldingen at man det siste halvåret har sendt materialprøver til NTNU.

Industrigiganten Casrgill er i dag en strategisk samarbeidspartner til Rana Gruber, og dette er ikke bare noe som fortsetter, men man vil gå tettere i dialog med tanke på mer bærekraftig stålproduksjon.

Avgjørende samarbeid

– Samarbeidet med Cargill er avgjørende for at vi skal omstille oss i takt med stålbransjen og dermed bidra til å gjøre bransjen bærekraftig. Moderne samfunn trenger stål til infrastruktur, bygninger, biler, og en rekke andre produkter, så utslippskutt i stålbransjen vil bidra til utslippskutt i verdikjeden til en rekke andre bransjer også, avslutter Moe i pressemeldingen.

 

Kilde: Preessemelding fra Rana Gruber

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kimek får dispensasjon
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
ByeMark Stål «reddet» av to andre lokale firmaer
AKVA Group med sin største byggekontrakt
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141