23948sdkhjf

SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp

SSAB lanserer SSAB Zero, stål uten fossile karbondioksidutslipp basert på resirkulert stål og produsert med fossilfri energi.

Det er det første stålet i sitt slag, og vil være kommersielt tilgjengelig i andre kvartal 2023.

Det betyr at SSAB vil ha et omfattende tilbud av stål uten fossilt karbondioksidutslipp, uavhengig av råstoff, og ytterligere styrke sin lederposisjon innen stålindustriens grønne omstilling. Volvo Group har allerede signert en avtale ved lanseringen.

Økende etterspørsel

SSAB produserer stål basert på både jernmalm i dag gjennom masovnsteknologi og resirkulert stål i lysbueovn.

 – Vi er stolte over å allerede være i stand til å styrke vår portefølje med SSAB Zero, ettersom vi ser økende etterspørsel etter stål med lave utslipp, sier Martin Lindqvist, president og konsernsjef i SSAB.

- Ved å forbedre stålproduksjonsprosessen ytterligere, vil vi kunne tilby et omfattende nullutslippstilbud i fremtiden samtidig som vi reduserer vår innvirkning på planeten. Det er spesielt gledelig at vi allerede har kunnet signere en avtale for SSAB Zero med Volvo Group ved lanseringen, legger han til.

– Det er oppmuntrende å merke seg den kontinuerlige utviklingen av lavkarbonløsninger. Vi gjør store fremskritt med introduksjonen av lavutslippsmaterialer laget av resirkulert stål med SSAB Zero i produktene våre. Parallelt med det fossilfrie stålet som vi allerede har introdusert, er dette nok et steg mot helt klimanøytrale transportløsninger. Vårt partnerskap med SSAB akselererer denne opptrappingen, sier Martin Lundstedt konsernsjef i Volvo Group.

Mål om å levere 40 000 tonn i år

SSAB Zero er et stål uten fossile karbondioksidutslipp, basert på resirkulert stål og produsert med fossilfri energi. Karbondioksidkompensasjon eller omfordeling av utslippsreduksjoner anvendes ikke. Kvaliteten og produktegenskapene er de samme som for SSABs vanlige stål. Målet er å levere 40 000 tonn SSAB Zero i 2023 og gradvis øke leveransene til 100 000 tonn i 2025.

I 2021 leverte SSAB verdens første fossilfrie stål til Volvo Group, og i 2022 leverte SSAB 500 tonn fossilfritt stål til strategiske kunder.

Kilde: Pressemelding fra SSAB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11