23948sdkhjf

SE BILDENE: Westcon ferdigstiller revolusjonerende hekktråler

Nylig kunne Norse Group markere fullføringen av den siste blokken i byggeprosessen av en hekktråler for Bluewild.

Hekktråleren er basert på ULSTEIN FX101-design.

Dette topp moderne designet fra Ulstein Design & Solutions AS er tildelt Innovasjonsprisen 2022. Et svært drivstoffeffektivt fremdriftssystem og en revolusjonerende løsning for å ta fisk om bord er to av nyvinningene.

Kombi-drift

Den nye tråleren har et effektivt hybridsystem med to propeller, som kombinerer batterier med dieselelektrisk og dieselmekanisk fremdrift. Gjennom analyser og tanktester forventes det at dette hybridsystemet, sammen med de øvrige energisparetiltakene om bord, vil gi minst 25 prosent reduksjon i drivstofforbruk og utslipp, sammenlignet med en tilsvarende moderne tråler som driver denne typen av kombinasjonsfiske. I enkelte operasjoner kan besparelsen overstige 40 prosent.

Ny fangstløsning

Fartøyets nye trålhåndteringssystem, en del av ECOFIVE-løsningen, leder fisken inn i et vannfylt fangstmottak i fartøyet under vannlinjen. Fangsten forlater ikke vannet og utsettes dermed ikke for samme fysiske påkjenning som når trålposen dras opp på dekket over trålslippen før den tømmes i mottaksbingene.

Fartøyet skal ferdigstilles ved Westcon Yards i Ølen.

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.07