23948sdkhjf

Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen

Worldsteel melder om nedgang i verdens råstål-produksjon i februar. Nedgangen er dog på bare 1 prosent sammenliknet med samme måned i fjor.

Det er til sammen 63 land som melder inn sin månedlige råstålproduksjon til Worldsteel.

I februar ble det produsert 142,4 millioner tonn med slikt stål, noe som er nedgang på 1 prosent i forhold februar 2022.

To regioner og land med økning

Foruten Asia/Oseania- og Midt-Østen-regionene var det stort sett tilbakegang i produksjonen. Afrika opplevde en nedgang i sin produksjon på 11,9 prosent, EU ned 12,6 prosent, andre europeiske land ned hele 24,9 prosent, Nord-Amerika ned 5,5 prosent og Russland og tidligere øst-europeiske land ned hele 21,3 prosent, mens Sør-Amerika hadde en tilbakegang på 3,1 prosent. I Asia og Oseania var det en økning på 3 prosent, mens Midt-Østen opplevde en økning på 11,5 prosent.

Ser man på de største stålproduserende land i verden var det bare Kina (opp 5,6 prosent), Sør-Korea (opp 1,1 prosent) og Iran (opp 14,6 prosent) som hadde økning. Alle de andre landene hadde tilbakegang. Størst var tilbakegangen i Tyrkia, der det ble produsert 28,9 prosent mindre råstål i februar i år sammenliknet med februar i fjor.

Kilde: Worldsteel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078