23948sdkhjf

Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen

Worldsteel melder om nedgang i verdens råstål-produksjon i februar. Nedgangen er dog på bare 1 prosent sammenliknet med samme måned i fjor.

Det er til sammen 63 land som melder inn sin månedlige råstålproduksjon til Worldsteel.

I februar ble det produsert 142,4 millioner tonn med slikt stål, noe som er nedgang på 1 prosent i forhold februar 2022.

To regioner og land med økning

Foruten Asia/Oseania- og Midt-Østen-regionene var det stort sett tilbakegang i produksjonen. Afrika opplevde en nedgang i sin produksjon på 11,9 prosent, EU ned 12,6 prosent, andre europeiske land ned hele 24,9 prosent, Nord-Amerika ned 5,5 prosent og Russland og tidligere øst-europeiske land ned hele 21,3 prosent, mens Sør-Amerika hadde en tilbakegang på 3,1 prosent. I Asia og Oseania var det en økning på 3 prosent, mens Midt-Østen opplevde en økning på 11,5 prosent.

Ser man på de største stålproduserende land i verden var det bare Kina (opp 5,6 prosent), Sør-Korea (opp 1,1 prosent) og Iran (opp 14,6 prosent) som hadde økning. Alle de andre landene hadde tilbakegang. Størst var tilbakegangen i Tyrkia, der det ble produsert 28,9 prosent mindre råstål i februar i år sammenliknet med februar i fjor.

Kilde: Worldsteel

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Kimek-sjef misfornøyd med tiltakspakken
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
Hyke og Remota går sammen om elektriske og autonome ferjer
ByeMark Stål «reddet» av to andre lokale firmaer
AKVA Group med sin største byggekontrakt
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109