23948sdkhjf

Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk

Hydro har levert de første aluminiumsprofilene laget med 100 prosent brukt og resirkulert aluminium til Innovationsbogen-prosjektet i Augsburg, Tyskland.

Hydro CIRCAL 100R aluminium reduserer CO2-utslippene med 527 tonn i det tyske byggeprosjektet og bidrar til dekarbonisering av Europas byggeindustri.

Gjennom sitt byggesystemmerke WICONA, blir Hydro den første aluminiumsprodusenten i verden som leverer aluminium laget med nesten null karbonfotavtrykk til et byggeprosjekt i Europa. WICONA vil levere dør-, vindus- og veggprofiler laget av 100 prosent brukt og resirkulert aluminium. Nær-null-aluminium er definert som aluminium med et fotavtrykk på mindre enn 0,5 kg CO2e/kg aluminium gjennom hele verdikjeden.

Dekarbonisering av bygge- og anleggsbransjen

– Det er en milepæl for Hydro å levere aluminumsfasader med så lavt karbonfotavtrykk til et profilert bygg i Europa. Vi er stolte av samarbeidet med fremoverlente kunder for å redusere deres karbonfotavtrykk. Dette landemerket i Augsburg, Tyskland er en del av Hydros bidrag til å dekarbonisere de største industriene i verden ved å bruke lavkarbon, resirkulert aluminium, sier Eivind Kallevik, konserndirektør i Hydro Aluminium Metal.

Totalt skal WICONA levere 85 tonn Hydro CIRCAL100R til prosjektet. Produkter av brukt, resirkulert aluminum reduserer CO2-avtrykket betydelig sammenlignet med ubrukt prosess-skrap og primæraluminium.

- Hydro CIRCAL 100R har gitt helt nye muligheter for arkitekter og byggherrer til å redusere klimapåvirkningen fra bygninger. Med 100 prosent resirkulert, brukt aluminium tar vi et stort steg i retning av null-karbonfotavtrykk i bygninger. Det er et viktig bidrag til en fullstendig sirkulær økonomi, sier Henri Gomez, Senior Vice President Hydro Building Systems.

Å benytte 100 prosent resirkulert, brukt aluminium er en utfordring på grunn av de mange komplekse elementene et produkt fører med seg etter endt levetid, som maling, plast og andre forurensninger.

- Jeg er stolt av at vår resirkuleringsorganisasjon har tatt utfordringen med å bruke komplekse skraptyper. Denne milepælen var bare mulig på grunn av våre kompetente medarbeidere og Hydros toppmoderne resirkuleringsteknologi, som inkluderer sortering, makulering og smelteteknologier, sier Kallevik.

Om Innovationsbogen-prosjektet

Innovationsbogen er det første byggeprosjektet som ble bygget som en del av det nye Walter Innovation Campus i Augsburg Innovation Park. Prosjektet i Augsburg skal etter planen være fullført innen fjerde kvartal i år. Hydro produserte det første partiet av Hydro CIRCAL 100R i april 2022..

 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062