23948sdkhjf

Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk

Hydro har levert de første aluminiumsprofilene laget med 100 prosent brukt og resirkulert aluminium til Innovationsbogen-prosjektet i Augsburg, Tyskland.

Hydro CIRCAL 100R aluminium reduserer CO2-utslippene med 527 tonn i det tyske byggeprosjektet og bidrar til dekarbonisering av Europas byggeindustri.

Gjennom sitt byggesystemmerke WICONA, blir Hydro den første aluminiumsprodusenten i verden som leverer aluminium laget med nesten null karbonfotavtrykk til et byggeprosjekt i Europa. WICONA vil levere dør-, vindus- og veggprofiler laget av 100 prosent brukt og resirkulert aluminium. Nær-null-aluminium er definert som aluminium med et fotavtrykk på mindre enn 0,5 kg CO2e/kg aluminium gjennom hele verdikjeden.

Dekarbonisering av bygge- og anleggsbransjen

– Det er en milepæl for Hydro å levere aluminumsfasader med så lavt karbonfotavtrykk til et profilert bygg i Europa. Vi er stolte av samarbeidet med fremoverlente kunder for å redusere deres karbonfotavtrykk. Dette landemerket i Augsburg, Tyskland er en del av Hydros bidrag til å dekarbonisere de største industriene i verden ved å bruke lavkarbon, resirkulert aluminium, sier Eivind Kallevik, konserndirektør i Hydro Aluminium Metal.

Totalt skal WICONA levere 85 tonn Hydro CIRCAL100R til prosjektet. Produkter av brukt, resirkulert aluminum reduserer CO2-avtrykket betydelig sammenlignet med ubrukt prosess-skrap og primæraluminium.

- Hydro CIRCAL 100R har gitt helt nye muligheter for arkitekter og byggherrer til å redusere klimapåvirkningen fra bygninger. Med 100 prosent resirkulert, brukt aluminium tar vi et stort steg i retning av null-karbonfotavtrykk i bygninger. Det er et viktig bidrag til en fullstendig sirkulær økonomi, sier Henri Gomez, Senior Vice President Hydro Building Systems.

Å benytte 100 prosent resirkulert, brukt aluminium er en utfordring på grunn av de mange komplekse elementene et produkt fører med seg etter endt levetid, som maling, plast og andre forurensninger.

- Jeg er stolt av at vår resirkuleringsorganisasjon har tatt utfordringen med å bruke komplekse skraptyper. Denne milepælen var bare mulig på grunn av våre kompetente medarbeidere og Hydros toppmoderne resirkuleringsteknologi, som inkluderer sortering, makulering og smelteteknologier, sier Kallevik.

Om Innovationsbogen-prosjektet

Innovationsbogen er det første byggeprosjektet som ble bygget som en del av det nye Walter Innovation Campus i Augsburg Innovation Park. Prosjektet i Augsburg skal etter planen være fullført innen fjerde kvartal i år. Hydro produserte det første partiet av Hydro CIRCAL 100R i april 2022..

 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Kimek-sjef misfornøyd med tiltakspakken
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
Hyke og Remota går sammen om elektriske og autonome ferjer
ByeMark Stål «reddet» av to andre lokale firmaer
AKVA Group med sin største byggekontrakt
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126