23948sdkhjf

Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt

- Vi klarer oss som bedrift. Det verste er den menneskelige delen av dette.

Det sier adm. dir. Øyvind Sedivy ved Norautron etter at det ble kjent at bedriften må si opp 81 ansatte.

Til Gjengangeren sier han at Easee-saken kom brått og brutalt på Hortensbedriften, som siden 2018 har produsert elbil-ladere for Easee.

- Må sies opp

100 ansatte jobber med elbil-laderne hos Norautron, og 81 av disse blir nå sagt opp. De 20 andre blir satt til å jobbe med andre deler av produksjonen ved bedriften.

På spørsmål om hvorfor ikke Norautron kunne permittere i stedet for å si opp de 81 ansatte, svarer Sedivy at de må følge et gitt regelsett.

- Hadde vi visst at dette skulle være en midlertid situasjon, kunne vi permittert. Men det vet vi ikke, og derfor må vi si opp ansatte, sier han til Gjengangeren.

NAV-kontor for de berørte

Produksjonsansvarlig Geir Henriksen sier til avisa at NAV har etablert et kontor for de berørte, og at samarbeidet med ledelsen og de ansatte har vært god.

- Vi har også kontakt med 3–4 lokale selskaper som trenger personell, så vi raskt kan få så mange som mulig tilbake i jobb, sier han.

Bekymret for de som mister jobben: Adm. dir. Øyvind Sedivy ved Norautron er mest bekymret for de som nå mister inntektene sine som følge av oppsigelsene. Foto: Norautron

Gjengangeren skriver videre at det blant de berørte aldri er hyggelig å motta en beskjed om oppsigelse. Siden det ikke er helt bestemt hvem som må gå, er det også litt usikkerhet.

Norautron hadde i år et budsjett på over en milliard kroner. Når Easee nå er ute som kunde, ender man trolig opp med en omsetning på 700 millioner kroner.

Ikke mer Easee-produksjon i år

Ledelsen ved Horten-bedriften er sikre på at det ikke blir produsert mer Easee hos dem i løpet av 2023, og at det er de forholder seg til.

Kilde: Gjengangeren

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078