23948sdkhjf

Aker Solutions legger inn stor ordre hos spansk leverandør

Den norske leverandøren av oljefelttjenester Aker Solutions har valgt Tubacex med hovedkontor i Spania som leveringspartner for «navlestrengsrør» for prosjekter på norsk kontinentalsokkel (NCS).

I henhold til avtalen vil Tubacex levere totalt 1000 kilometer med umbilical offshore-rør til Aker Solutions, som skal installeres for tre prosjekter i Nordsjøen.

Det skriver offshore-energy.biz

Et av de største prosjektene

Ifølge det spanske selskapet, med en ordreinngang for en sum på mer enn 70 millioner euro, er dette et av de største forsyningsprosjektene for denne typen bruk i «navlestreng»-markedet.

Tubacex vil produsere offshore umbilical-rørene ved sine produksjonsanlegg i Spania og Østerrike, med leveranser planlagt i 2023 og 2024.

- Vi er glade for å ha blitt valgt ut av Aker Solutions til å utføre disse nøkkelprosjektene på norsk sokkel, sier Jesús Esmorís, administrerende direktør i Tubacex.

Multienergimarkedet

- Sektoren for energiproduksjon, spesielt offshore, er i fremmarsj og Tubacex har løsningene som kan tilpasses behovene til multienergimarkedet. Denne avtalen med Aker Solutions innebærer også implementering av spesifikke bærekraftstiltak som vil muliggjøre reduksjon av CO2-utslipp i prosjektgjennomføringen, legger han til

Apropos selskapets siste nyheter i Norge, signerte Aker Solutions i februar en kontrakt med OKEA for elektrifiseringsprosjektet Draugen i Norskehavet.

Aker Solutions er utnevnt som hovedentreprenør for prosjektering, innkjøp, konstruksjon og installasjon (EPCI) og omfanget vil omfatte store modifikasjoner av den eksisterende plattformen for å muliggjøre strøm fra land. Kontrakten følger en intensjonsavtale fra desember 2022.

Kilde: Offshore-energy.biz

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11