23948sdkhjf

Argeo signerer undersøkelseskontrakt med Stromar Offshore Wind Farm

Offshoreserviceselskapet Argeo har signert en undersøkelseskontrakt med Stromar, et konsortium bestående av Ørsted, Renantis og BlueFloat Energy.

Kontrakten starter i tredje kvartal 2023.

Stromar har tildelt Asker-selskapet Argeo en kontrakt for å gjennomføre en geofysisk undersøkelse i prosjektets utviklingsområde, som ligger i Moray Firth utenfor kysten av Skottland. Stromar havvindpark dekker et område på 256 km2, og prosjektet har som mål å redusere klimagassutslipp gjennom hele vindparkens livssyklus, inkludert undersøkelsesaktiviteter.

Reduserte utslipp

For å møte Stomars behov, vil Argeo mobilisere sitt lavutslipps ubemannede overflatefartøy (USV), «Argeo Argus», for å gjennomføre undersøkelsen. Bruk av en ubemannet løsning vil redusere utslippene fra undersøkelsesfartøyene med opptil 95  prosent. Stromars mål er å levere flytende havvindprosjekter i verdensklasse i Skottland.

- Stromar er en spennende satsing innen havvind, og jeg er veldig glad for at konsortiet valgte Argeo for sin første kommersielle undersøkelse med et ubemannet overflatefartøy. Dette viser at vi utvikler attraktiv teknologi, og kan tilby kostnadseffektive og miljøvennlige løsninger til havvindmarkedet fremover, sier salgsdirektør i Argeo, Ruben Kornmo Janssen.

Nullutslipp

Stromar-prosjektdirektør, Nicholas Ritchie, sier:

- Å sikre at Stromar leder an innen flytende vind som en del av overgangen til fornybar energi er av største betydning. Vi er fast bestemt på at alle aspekter bidrar til vår Net Zero-fremtid, selv fra undersøkelsesstadiet for å demonstrere vår forpliktelse til en virkelig grønn fremtid.

Undersøkelsen er planlagt til tredje kvartal 2023, med forbehold om de relevante tillatelsene, og inkluderer muligheten for en relatert eksportkabelrute (ECR) undersøkelse.

Kilde: Pressemelding fra Argeo

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109