23948sdkhjf

LO-leder refser Statoil

Roar Flåthen mener norske verft og leverandører til olje- og gassindustrien for ofte blir oversett når kontraktene om store oppgaver skal underskrives.
I et intervju med nettavisen NA24 kritiserer Flåthen Statoil for å gi for mange oppdrag til utenlandske og spesielt asiatiske verft.

- Dette er alvorlig. Det går ut over norske arbeidsplasser. Skjerp dere, Statoil, sier LO-lederen til NA24.

Han påpeker at Statoil bør se på annet enn bare prisen når de velger leverandør. Ikke minst for å sikre den norske leverandørindustriens kompetanser og kapasitet. Dessuten mener han at nærheten til Nordsjøen som norske verft har er et konkurransefortrinn, som ikke bør overses.

Næringsminister Trond Giske mener Statoil generelt har vært flinke til å jobbe tett sammen med leverandørindustrien om teknologiutvikling, og han er av den mening at det ligger et ansvar hos operatørene som bør ha fokus på å være konkurransedyktige hvis de vil ha oppdragene. Men også næringsministeren ser sorte skyer i horisonten:

- Men det er bekymringsfylt, den siste runden, at så mange kontrakter gikk ut. Det vil være en vanskelig situasjon dersom sentrale norske leverandørbedrifter stopper opp, samtidig som investeringsnivået i norsk olje- og gassektor er rekordhøy, sier Giske til nettavisen NA24.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08