23948sdkhjf

Ekofisk oppgraderes for milliarder

Ekofisk ruster seg til fremtiden. Et nytt hotell med 552 senger samt mange andre installasjoner og utvidelser er planlagt denne sommeren.
Det blir hektisk på Ekofisk-sentret denne sommer. Et nytt storhotell skal installeres, og mange andre utvidelser og forbedringer på det 40 år gamle anlegg betyr at det kommer til å bli folksomt. I alt vil 3000 ha sin arbeidsplass her i anleggsperioden, skriver Stavanger Aftenblad.

Det nye hotellet blir bygget i Singapore og fraktes med skip til Nordsjøen. Her skal den 12.000 tonn tunge boligblokken løftes på plass på det nye understellet av et tungløftfartøy.

I tilknytning til det nye hotellet blir det oppført en ny lufthavn med kapasitet til 50 daglige helikopterflyginger samt beredskaps- og kommunikasjonssenter.

Montering av et nytt plattformoverbygg fra Aker Solutions i Egersund er et annet av sommerens store prosjekter på Ekofisk-sentret.

Grunnen til den omfattende utbygging på det 40 år gamle Ekofisksentret er å fremtidssikre feltinstallasjonene, så det skal bli mulig å produsere olje og gass her i de neste mange år.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078