23948sdkhjf

90% raskere laserskjæring og lavere gassforbruk med AMADA CFC-teknologi

| Medlemsnyhet | Bedrift Amada Norway AS

AMADA gjør sin nye teknologi, Clean Fast Cut (CFC), tilgjengelig som standard på sine høyeffekts (6 kW og 9 kW) fiberlaserskjæremaskiner.

CFC er opp til 90% raskere enn standard Clean Cut (CC), og kan bruke mindre nitrogen, f.eks. ved skjæring av 8 mm rustfritt stål. Denne AMADA originalteknologien ble utviklet ved FoU-sentrene til AMADA i Japan, og er testet ved selskapets European Laser Technical Centre utenfor München. 

De imponerende innsparingene som blir mulige med gjennombruddet til AMADA med CFC stammer fra en ny design av skjæredysene som optimerer gass-strømningsdynamikken, og selskapets egen fiberlaserenhet med 3 kW diodemoduler – de største i bransjen.

CFC kan gi enorme fordeler til generelle underkontraktører som skjærer mellomtykt rustfritt stål og bløtt stål, da de høyere skjærehastighetene og det lavere gassforbruket gir en redusert kostnad per del. Produsenter som må sveise eller male deler etter prosessering, vil også like fordelene ved at det ikke er behov for å rengjøre kantene, noe som er nødvendig når man bruker oksygen til å skjære bløtt stål. Produsenter av utstyr for næringsmiddelindustrien, maritimt, og medisinske og kjemiske anlegg vil også oppnå fordeler, takket være høyere produktivitet ved prosessering av rustfritt stål.

På en 9 kW AMADA fiberlaser, er CFC effektivt på rustfritt stål fra 4 til 15 mm tykkelse og bløtt stål fra 4 til 12 mm, mens på en 6 kW maskin vil teknologien gi fordeler på rustfritt stål fra 4 til 12 mm og bløtt stål fra 4 til 8 mm. Under 4 mm tykkelse er standard CC svært produktivt.

Bortsett fra mye raskere prosesseringshastigheter og dramatisk redusert gassforbruk, er mange andre fordeler tilgjengelig for kundene. For eksempel berører ikke dysen platematerialet, så de vil ikke gi merker eller skrammer. Dette er en faktor som spesielt vil være interessant for produsenter i matvare og medisinsk sektor.

I tillegg krever ikke CFC større avstand mellom delene, slik at plateutnyttelsen kan maksimeres, noe som ytterligere reduserer kostnadene per del, da tette hull kan prosesseres uten påvirkning av gass-strømningdynamikken, og man holder dermed delekvaliteten konstant. 

Det viktigste er at CFC ikke er tilleggsutstyr, og det leveres nå som standard med nylig bestilte AMADA 6 kW og 9 kW fiberlaser-maskiner. Besøkende ved utstillingen EuroBLECH i Hannover, Tyskland den 23-26 oktober vil kunne se den nye teknologien, der den presenteres på standen til AMADA (hall 12, stand D06/F06).

Møt Amada Norway ASEuroBLECH 2018 ved stand D06/F06, hall 12.

Se mer om messen

Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Amada Norway AS

Myrveien 12
1430 Ås
Norge
Amada Norway AS

Send til en kollega

0.07