23948sdkhjf

RS Components tilbyr vakuumformer i skrivebordsformat

| Medlemsnyhet | Bedrift RS Components AS

Hurtig alternativ eller supplement til 3D-printing

Oktober 2018RS Components (RS) har lansert en innovativ, brukervennlig vakuumformer for arbeidsbenken fra det nye London-baserte selskapet Mayku. Mayku FormBox bruker en støvsuger til å framstille støpeformer, maler og andre objekter i løpet av minutter, uten behov for programvare eller digital modellering. 

Datastyrte 3D-printere blir stadig mer populære, men prosessen med å printe ut materialet og bygge det opp lag for lag for å lage en form, og så lå det stivne og kjøles ned, er ofte treg. Mayku FormBox bruker vakuum til å tre et oppvarmet plastark over en fysisk mal. Materialet kjøles ned og stivner raskt, noe som gjør at du kan lage detaljerte objekter og gjenbrukelige former i løpet av minutter. 

Malene kan enten designes eller modelleres av brukeren, men kan også være objekter du har liggende. En rekke materialer er egnet til maler, til og med matvarer som poteter og bananer kan brukes. Mayku viser på deres hjemmeside mange eksempler på hva som kan lages. 

FormBox bruker termoplastark med en tykkelse på 0,25 til 1,5 mm. RS tilbyr for øyeblikket to forskjellige materialer. Mayku Form er et allsidig, brukervennlig hvitt ark som egner seg godt til prototypefremstilling. Mayku Cast består av en gjennomsiktig, matsikker plast som er godt egnet til å lage gjenbrukbare former. En viss fleksibilitet og en klebefri overflate gjør at formene enkelt kan tas av igjen. Begge materialene er fullt resirkulerbare og er delvis produsert av resirkulert plastavfall. 

Mayku FormBox måler 466 (B) x 274 (D) x 315 (H) mm og opptar omtrent like plass som en bærbar datamaskin. Den har et arbeidsområde på 200 x 200 mm og en arbeidsdybde på 130 mm. 

Selskapet Mayku ble stiftet 2015 og ble originalt finansiert som et Kickstarter-prosjekt. FormBox er selskapets første produkt. RS Components er stolte av støtte innovasjon ved å være en partner for Mayku, og vi har også produsert en video kalt Portrait of an Inventor om og med en av selskapets grunnleggere, Ben Redford. Se videoen her.

Medlemsnyhet

Bedrift
RS Components AS

Fredrik Selmers vei 6, 10. etg.
0663 Oslo
Norge
RS Components AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.079