23948sdkhjf

RS Components lanserer History Makers-podkast

| Medlemsnyhet | Bedrift RS Components AS

TV-kjendiser og komikere undersøker moderne teknologi og oppfinnerne gjennom tidene som har gjort det hele mulig

September 2018RS Components (RS) presenterer en ny komediepodkastserie kalt History Makers. 

History Makers gir oss innblikk i dagens teknologi, som Wi-Fi, kunstig intelligens eller 3D-printing, og ser nærmere på livene til de store oppfinnerne som gjorde det hele mulig, samtidig som det blir rom for latter underveis.

Vertene for podkasten er Robot Wars-dommer og DesignSpark-blogger dr. Lucy Rogers og de prisvinnende komikerne Harriet Braine og Bec Hill. 

Hver episode byr på en berømt oppfinner fra historien, som konfronteres med en nyskapende teknologi fra vår tid gjennom en kombinasjon av fakta, vitser, sketsjer og sanger. Programlederne respekterer arbeidet og triumfene til pionerene fra tidligere tider og reflekterer over hvorvidt oppfinnelsene som kom etter dem, virkelig er så nyttige som vi tror. 

De seks episodene ble spilt inn med publikum i tre sommerforestillinger på Londons Canal Café-teater. History Makers ble skapt med hjelp fra et toppteam av produsenter, tekstforfattere og skriptredaktører fra en rekke BBC-programmer. 

Det vil bli sluppet History Makers-episoder hver mandag på forhøsten. Fullstendig episodeinformasjon finner du nedenfor. 

 • 3. september - Episode 1: From radio to Wi-Fi
  Historien om Guglielmo Marconi, den moderne radioens far, og Hedy Lamarr, Hollywood-stjernen som ble oppfinner. Hvordan ville de ha opplevd vår Wi-Fi-fylte verden?
 • 10. september - Episode 2: From Frankenstein’s monster to AI
  Mary Shelleys berømte grøsser Frankenstein beskriver en skapning som gjør opprør mot sin skaper. Skaper vi våre egne monstre etter hvert som kunstig intelligens berører stadig flere områder av livene våre?
 • 17. september - Episode 3: Grace, the grandma of COBOL
  Grace Hopper var en begavet ingeniør som var med på å bygge de første kommersielle datamaskinene og utviklet COBOL, et av de første programmeringsspråkene. I dag er det datamaskinprogrammer overalt – men er de til nytte eller til plage?
 • 24. september - Episode 4: Longitude, latitude and laughs
  Urmakeren John Harrison bygde ur som var presise nok til å måle lengdegrader til sjøs, og gjorde dermed sjøreiser tryggere. I dag tar vi nøyaktige tidsangivelser for gitt – men finnes det en ulempe ved å leve etter klokken?
 • 1. oktober - Episode 5: From Wedgwood’s wares to 3D printing
  Josiah Wedgwood utviklet nyskapende keramikk og det klassiske blå og hvite Jasperware-porselenet. Hva ville han ha syntes om maskiner som produserer perfekt formede enheter ved et knappetrykk – 3D-printeren?
 • 8. oktober - Episode 6: From calculations to cyber
  Fra utregninger til cyber. Ada Lovelace forutså veien videre fra Charles Babbages regnemaskiner til en virkelig datamaskin og la grunnlaget for kybernetikk. Vil vi fremdeles verdsette arbeidet hennes i en verden styrt av roboter?
   

History Makers-podkastene kan lastes ned fra DesignSpark, www.designspark.podbean.com, og iOS Podcast-appen gjennom søk etter DesignSpark.

 

Medlemsnyhet

Bedrift
RS Components AS

Fredrik Selmers vei 6, 10. etg.
0663 Oslo
Norge
RS Components AS

Send til en kollega

0.086