23948sdkhjf

Kostnadseffektive, kraftige og effektive motorer til prosessindustrien

| Medlemsnyhet | Bedrift Nord Gear Norge AS

Elektriske motorer fra NORD DRIVESYSTEMS er på plass der det kreves høy ytelse, det være seg i røreverk, transportørsystemer, intralogistikk eller næringsmiddelindustrien.

Drivspesialisten tilbyr et bredt utvalg robuste, driftssikre og høyeffektive motorer. Dette bidrar til å spare energi og driftskostnader.

Drivsystemer er hovedforbrukerne av energi i industrien og står for opptil 70 prosent av det totale energibehovet. NORD DRIVESYSTEMS produserer energibesparende trefasemotorer i klassene IE1, IE2, IE3 og IE4. Disse motorene gir betydelig høyere ytelse enn tradisjonelle motorer, noe som gir mulighet til betydelige energibesparelser og reduksjon i driftskostnadene. NORDs motorer gir høy ytelse med lavt energiforbruk. De er robuste, effektive og driftssikre, og kan kombineres med alle NORDs girenheter. I tillegg tilbyr de høy effekttetthet, høye dreiemoment og en høy overbelastningskapasitet på opptil 300 prosent. Den kompakte designen bidrar også til at motorene enkelt kan integreres der det er lite plass. NORD-motorene kan leveres med mye tilleggsutstyr og i mange forskjellige versjoner.

På grunn av den hygieniske overflaten er de rengjøringsvennlige, glatte motorene spesielt godt egnet til bruk i næringsmiddelindustrien. NORDs glatte motorer genererer mindre varme og har lenger levetid enn tidligere, normale motorer. IE3-/IE4-motorene har et betydelig utvidet arbeidsområde, hvilket betyr at man bruke en lavere eller ingen sikkerhetsmargin ved konstruksjon av drivenheten. Det robuste aluminiumhuset har beskyttelsesklasse IP69K, og kan også rengjøres med høytrykksspyler. Overflatebehandlingen nsd tupH kan velges ved behov.

IE4-synkronmotorene er ekstra kostnadseffektive. Bruken av permanente magneter i rotoren gir motorene ekstremt høy ytelse. Takket være denne teknologien forblir ytelsen uendret, selv ved delbelastning og ved lave hastigheter. Dette er ideelt ved varierende belastning ved produksjon av forskjellige produkter eller partistørrelser. NORDs IE4-motorer brukes over hele verden, spesielt innen intralogistikk (f.eks. i postterminaler og på flyplasser) og i pumper.

NORDs produktutvalg omfatter synkronmotorer med effekt fra 0,75 til 5,5 kW og asynkronmotorer med effekt fra 0,12 til 55 kW. ATEX-versjoner er også tilgjengelige.

Selskapets bakgrunn
NORD DRIVESYSTEMS har utviklet og produsert drivteknologi i over 50 år. I dag har de cirka 3600 ansatte og er en av verdens ledende leverandører av fullskala og altomfattende løsninger. NORDs produktportefølje strekker seg fra standard drev til skreddersydde løsninger for krevende bruksområder, f.eks. basert på energieffektive eller eksplosjonsbeskyttede drev. Bruttoomsetningen i forretningsåret 2017 var på 630 millioner euro. NORD har datterselskaper og distributører i 89 land og et omfattende servicenettverk, noe som gir korte leveringstider og kundefokuserte tjenester på kort varsel over hele verden. NORDs brede utvalg av girtyper dekker momenter fra 10 Nm til over 250 kNm. Selskapet produserer også motorer i størrelser fra 0,12 kW til 1000 kW og frekvensomformere på opptil 160 kW. NORDs utvalg av omformere består av konvensjonelle modeller for installasjon i kontrollkabinetter i tillegg til fullintegrerte enheter i desentraliserte utgaver.

www.nord.com


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Nord Gear Norge AS

Jordalsveien 17A
5105 Eidsvåg i Åsane
Norge
Nord Gear Norge AS

Send til en kollega

0.063