23948sdkhjf

RS Components' avtale med Zerynth styrker IoT-utvikling hos DesignSpark

| Medlemsnyhet | Bedrift RS Components AS

Middelvare-verktøyet til Zerynth Studios gjør det mulig å programmere mikrokontrollere for tilkobling til Tingenes internett (IoT).

August 2018 RS Components (RS) har inngått en samarbeidsavtale med Zerynth. De er et nyskapende oppstartsselskap som utvikler middelvare for prosjekter og applikasjoner for Tingenes internett (IoT). Det mest sentrale i avtalen er at Zerynth IoT-utviklingsmiljøet skal være tilgjengelig via DesignSparks nettforum, noe som gir kunder enkel tilgang til nedlasting av verktøyene. 

Zerynth har utviklet en serie med kraftfulle programvareverktøy som gjør det mulig å programmere svært populære 32-bit mikrokontrollere og å koble dem til ledende skyinfrastrukturer. Dette gir rask distribusjon av IoT-aktivert teknologi. Serien er et kostnadsfritt utviklingsmiljø som fungerer på tvers av plattformer og kan kjøres på Windows-, Linux- og Mac OS X-baserte datamaskiner. 

Programverktøy inneholder en kompilator, en feilsøker, et avansert koderedigeringsverktøy samt opplæringsmateriell og eksempler. Det gjør det mulig å bruke enten Python-programmeringsspråket eller en hybridversjon av C/Python. Utviklere kan begynne å programmere når de har installert Zerynth VMs (Virtual Machines) på en av de mange støttede mikrokontrollerne fra ledende produsenter, for deretter å koble dem til en skytjeneste. 

Zerynth Studio-serien kan lastes ned fra DesignSpark-nettforumet. Der finnes det en rekke kostnadsfrie programvareverktøy og ressurser, i tillegg til informasjon som hjelper utviklere med å utvikle elektronikkprosjekter og å gjøre prosessen fra idé til prototypeenheter så kort som mulig. 

«Oppgaven vår er å effektivisere prosjekter og utvikling for IoT ved å gjøre ting mindre komplisert. Verktøy og ressurser skal bli lettere tilgjengelig for utviklere», sier Gabriele Montelisciani, administrerende direktør hos Zerynth. «Dette konseptet passer perfekt inn i RS’ DesignSpark-forpliktelse opp mot skaper- og teknologimiljøet. Vi er svært glade for å kunne inngå en avtale med en ledende aktør i bransjen og spre Zerynth og våre nyskapende IoT-programmeringsteknologier så bredt som mulig.» 

«Denne avtalen er et avgjørende trinn i utviklingen av samarbeidsmodellen vår og utvidelsen av RS' strategi for IoT», sier Richard Curtin, viseadministrerende direktør for Strategic Alliances hos RS. «Det er den første kommersielle og globale IoT-baserte SaaS[i]-avtalen for RS og Electrocomponents plc og et strålende eksempel på engasjementet vårt for å gi kundene våre produkter, teknologier og løsninger i verdensklasse. Zerynth-serien er raskt i ferd med å bli ledende når det gjelder innebygde IoT-applikasjoner, og den er et viktig tilskudd til DesignSpark-serien med design- og utviklingsverktøy for teknikere.»

[i] Software as a Service

 

Medlemsnyhet

Bedrift
RS Components AS

Fredrik Selmers vei 6, 10. etg.
0663 Oslo
Norge
RS Components AS

Send til en kollega

0.103