23948sdkhjf

Michell XTC601EX gassanalysator for hydrogenkjølte generatorer

| Medlemsnyhet | Bedrift IKM Instrutek AS

Michell med ny og dedikert gassanalysator for hydrogenkjølte generatorer som dekker alle tre faser i forbindelse med drift og vedlikeholdsbehov

Michell Instruments har lagt til en analysator dedikert til overvåkning av hydrogenkjølte generatorer til sitt nåværende utvalg av fuktighets- og oksygenanalysatorer. XTC601EX-1-2 for hydrogenkjølte generatorer er designet med trefaseprofiler for å dekke alle gassanalysekravene for drift og vedlikehold.

Hydrogen brukes som kjølemedium i generatorer fordi det er det mest effektive kjølemedium som er tilgjengelig, og har den høyeste termiske ledningsevne av alle gasser, slik at den raskt kan trekke varme bort fra statoren. En sekundær fordel ved å bruke hydrogen er dens lave tetthet, noe som reduserer kreftene på børstene som får generatoren til å fungere mer effektivt.

Men høy renhets hydrogen er nødvendig for at kjølingen skal være effektiv, så vel som for sikker drift. Da det ikke er mulig å hermetisk forsegle generatorsettene, er det alltid potensial for fuktighetsinngang fra omgivende luft. For mye fuktighet i systemet reduserer ikke bare effektiviteten, men innfører også risikoen for lysbue/gnister som vil medføre skade på generatoren. For mye oksygen kan forårsake en eksplosjon.

I tillegg til å overvåke renheten av hydrogen i drift, må operatørene også rutinemessig lufte systemet med CO2 for å fjerne all hydrogen sikkert, før det kan utføres planlagt vedlikehold.

XTC601 for hydrogenkjølte generatorer har en trefase funksjon for å dekke alle stadier av prosessen:

- Normal drift: H2 renhet (luft som forurensning). Gir kontinuerlig, online måling av atmosfæren i generatoren.
- Fjerning H2 med CO2. Indikerer når all H2 er borte fra systemet før rutinemessig vedlikehold - viktig for sikkerheten og unngå eksplosjonsfare.
- Fjerning av CO2 med luft. Denne fasen sikrer at atmosfæren er trygg før entring for vedlikeholdspersonell å jobbe

Analysatoren har tre kalibreringskart for å muliggjøre måling i hver av de ovennevnte gassblandingene. Bytte mellom dem er enkelt ved hjelp av det integrerte HMI eller fra kontroll anlegget. Å ha bare en analysator til å overvåke hver av fasene reduserer installasjonskostnader og investeringsutgifter. Som med alle Michells varmeledningsanalysatorer, gjør ikke-forbrukene sensoren det svært kostnadseffektivt i løpet av levetiden, da det ikke er noen komponenter som forbrukes og det vil derfor ikke være behov for noen erstatning av «slitedeler».

Les mer her>>

Medlemsnyhet

Bedrift
IKM Instrutek AS

Elveveien 28
3262 Larvik
Norge
IKM Instrutek AS

Send til en kollega

0.068