23948sdkhjf

Det er vanskelig ikke å la seg begeistre over mulighetene med 3D-laserskjæring

| Medlemsnyhet | Bedrift Quicktube

Lomac A/S er spesialister i oppbygning og sveising av stålkonstruksjoner til offshore- og marin industri. Da Lomac halte i land en viktig ordre fra den store tyske vindmølleprodusenten Nordex, ble QuickTube kontaktet.

Lomac A/S er spesialister i oppbygning og sveising av stålkonstruksjoner til offshore- og marin industri. Med kunder som bl.a. Fayard, Vestas og Bladt Industries på referanselisten må kvalitet, leveringstid og økonomi gå opp i en høyere enhet hver gang. Eier Lars Malling er derfor alltid på utkikk etter de nyeste teknologiene som kan støtte opp under virksomhetens posisjon på markedet. Da Lomac halte i land en viktig ordre fra den store tyske vindmølleprodusenten Nordex, ble QuickTube kontaktet for en prat om 3D-rørlaserskjæring.

«Vi fikk en litt spesiell ordre fra Nordex på en 72 meter lang og 5 meter bred konstruksjon til støping av vingeformer. Vi begynte egentlig med å sage og sveise de mange profilene på tradisjonelt vis. Det er et omfattende prosjekt med mange arbeidstimer, siden ikke to felt er like i vinkel og størrelse», forteller Lars Malling og fortsetter: «Jeg hadde allerede 3D-rørlaserteknologien i bakhodet da min maskinmester Jan fortalte at han hadde lest en artikkel om QuickTubes investering i Nord-Europas største laserskjærer. Hittil har man måttet dra helt til Italia for å få laserskåret så store emner, og det er slett ikke aktuelt for oss. Vi ville aldri våget å plassere et så viktig prosjekt så langt unna. Nå var det plutselig blitt interessant å se på mulighetene for å benytte teknologien lokalt, også med så store emner som dem vi sjonglerer med.»

Lomac har ligget i Lindø Industripark siden 2014, og deler dermed adresse med et av QuickTubes salgskontorer. Lars Malling tok kontakt med QuickTube og fabrikksjef Henrik Bøgh, som arrangerte en fremvisning av den 38 meter lange, spesialdesignede rørlaseren. Maskinen kan håndtere rør på opptil 15 meter, Ø 355 og 135 kg per meter. Lars Malling så raskt anvendeligheten i teknologien og mulighetene i et samarbeid med den fynske rørlaserspesialisten. «Da vi gikk i gang med tegningene, reagerte QuickTube svært raskt og var flinke med å komme med løsninger og inspirasjon. Vi følte oss i trygge hender helt fra begynnelsen. De vet jo 10 ganger mer om potensialet enn vi gjør, og deler gjerne av kunnskapene sine. Det er svært spesielt, det de kan, og det er bare å la seg begeistre. Det aktuelle prosjektet vårt krevde utrolig stor nøyaktighet, noe som medførte en svært tung og tidkrevende prosess med alle de forskjellige vinklene som måtte passe sammen. Med 3D-laserskjæring ble det plutselig svært enkelt, og feilmarginen er blitt minimert. Vi er svært imponert over smygløsningene QuickTube leverer – det er ikke mye som kan gå galt. Vi har ikke regnet på det, men mitt anslag er at vi sikkert sparer ca. 50 % i skjæretid og tilpasning/heftsveisning. I vår bransje er man nødt til å ta til seg mulighetene som ligger i ny teknologi, ellers blir du raskt akterutseilt. Det er helt innlysende.»

Hos QuickTube ble Lomacs ordre produsert som nummererte kit-sett, der alt var oppmerket og gjort klart. Presisjonen måtte være knivskarp, slik at det ikke skulle bli behov for tilpasninger i etterkant. Sveiseteamet hos Lomac kunne bare hente komplette paller med arbeidstegninger, graveringer og merkinger, og raskt komme i gang med arbeidet.

«QuickTube har gjort det lettere for oss å beregne tiden i et prosjekt, og det betyr også at vi blir mer konkurransedyktige uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Det har vært viktig for oss at våre folk bare har kunnet stikke innom hos QuickTube og se hvordan det gikk med laserskjæringen, og ta en prat med PTA-avdelingen. I prosjekter av denne typen må magefølelsen være god. I de kommende ordrene vil vi helt sikkert ta rørlaserskjæring med i planleggingen helt fra starten. Det har vi fått bekreftet med dette prosjektet – vi har ingen betenkninger”, konkluderer Lars Malling.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Quicktube

Egestubben 1B
5270 Odense N
Danmark
Quicktube

Kataloger mm.

Send til en kollega

0.074