23948sdkhjf

Panpac dobler salget av storsekk-anlegg i år

| Medlemsnyhet | Bedrift Panpac Engineering A/S

Det danske selskapet er på banen i Afrika, Sør-Amerika og Europa.

Utlandet har fått opp øynene for Panpac Engineering. Det er automasjonshusets nyutviklede, helautomatiske storsekk-anlegg som eksportmarkedene liker så godt.
 
I ordreboken kan man tydelig se den økte etterspørselen. Det siste året solgte nordjydene fem anlegg, og i år satser direktør Morten Nysted på opp mot en fordobling av solgte anlegg. Robotanleggene er patentert, og kan bygges inn i eksisterende produksjoner på grunn av sin kompakte høyde.
Ideen oppstod i 2014, da Panpac Engineering hadde et prosjekt hos kunden Biomar, som ønsket å få hele prosessen med å fylle fiskemat i storsekke automatisert. 

Kundebehovet var en øyeåpner
På det tidspunktet fant automasjonshuset bare et fåtall av leverandører av denne typen automatiserte anlegg. Og samtidig ville en kjøpt modul ikke passe rett inn i kundenes eksisterende fabrikkhaller på grunn av høyden.

- Jeg tenkte at hvis man kan helautomatisere eksisterende maskiner, så må det være et kjempepotensial. Derfor satte vi sammen noen kloke hoder for å finne ut hvordan vi kunne lage løsninger som er mye lavere. Det er denne løsningen vi har patentert, og i sin tid solgte til Biomar, sier Morten Nysted, administrerende direktør i Panpac Engineering.

Direktøren ser potensialet fordi mange bedrifter har storsekk-anlegg som ikke er helautomatiske. En storsekk kan inneholde alt fra 500-1200 kg, men i 90 prosent av tilfellene er innholdet 1000 kilo.

- De ønskene og tankene vi har hatt, gjør at vi nå får ordrer på markedet.

Patentet gir fordelen
Automasjonshuset har allerede solgt flere anlegg til Norge, og vi har gode forbindelser til både Sør-Afrika, Chile og Østerrike. Den patenterte løsningen gjør, at kunden kan bruke en stor del av sitt eksisterende pakkeutstyr, noe som gir besparelser på hele prosjektet.

Et godt eksempel er en potensiell kunde i Østerrike, som har lav innbyggingshøyde. Det betyr, at de totale omkostningene ved automatisering er langt mindre ved et Panpac-anlegg, fordi det ikke skal bygges om og eksisterende anlegg kan brukes om igjen.

- Det er innbyggingshøyden som gjør at vi er interessante for kunden, som har undersøkt markedet i lang tid og lest om vårt patent. Hele fabrikken er bygd, og derfor har man en viss høyde å forholde seg til, sier Morten Nysted.

Morten Nysted sier også, at det er bra for arbeidsmiljøet å automatisere et fylleanlegg. Men automatiseringen kutter også en stor del av lønnsutgiftene, ettersom tre-fire menn kan reduseres til én operatør.

www.panpac.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Panpac Engineering A/S

Industrivej 18
9490 Pandrup
Danmark
Panpac Engineering A/S

Send til en kollega

0.1