23948sdkhjf

Sjarkfiskere har Norges farligste jobb.

| Medlemsnyhet | Bedrift Hansen Protection AS

316 fiskere mistet livet fra 1990 til 2017, og 70 prosent av dem fisket fra en sjark. I dag er det rundt 10.000 fiskere i Norge.

Det er ti ganger farligere å være sjarkfisker enn å være bonde og seks ganger farligere enn å være havfisker.

Minst er farligst, og er fiskeren alene om bord, øker risikoen ytterligere for at noe skjer. Heldigvis er det blitt langt færre dødsulykker på de store båtene, men ikke stor nok nedgang på de små båtene.

 Arbeidsantrekket er som regel oljehyre. Uten flyteelementer. Uten redningsvest. Redningsutstyret ligger fint på plass ombord, og er ofte lite egnet å jobbe med. Det blir varmt og ukomfortabelt. Bruk av arbeidsflytedress som er behagelig å arbeide i vil øke sikkerheten for fiskere betraktlig dersom uhellet er ute.

Det holder ikke alltid å være svømmedyktig hvis du faller i kaldt vann. Du kan drukne fordi du får panikk. Når man faller i kaldt vann begynner man ufrivillig å puste fort gjennom munnen. Trangen til å puste forhindrer at man kan lukke munnen. Det kan medføre at vann kommer i halsen, og det kan være begynnelsen på drukning. Panikken medfører at det pumpes adrenalin ut i blodet, blodtrykket stiger og pulsen går raskt.  Man kan komme til å kaste opp og den voldsomme pusten kan medføre nedsatt bevissthet.

Alle fiskefartøyer skal ha minst èn redningsdrakt for hver person ombord. Draktene skal ha jevnlig vedlikehold. Hansen Protecton anbefaler Service og trykktest hvert 3. år.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Hansen Protection AS

Tykkemyr 27
1501 Moss
Norge

Send til en kollega

0.076