23948sdkhjf

RS Components legger til rette for sikkerhet i utstyrsutvikling med lansering av DesignSpark Safety

| Medlemsnyhet | Bedrift RS Components AS

Den nye, kostnadsfrie programvaren blir en del av den voksende DesignSpark-porteføljen med teknikerverktøy, og den gir maskinbyggere og vedlikeholdsteknikere muligheten til å foreta risikovurdering

Desember 2017RS Components (RS) har lansert DesignSpark Safety. DesignSpark Safety er det nyeste verktøyet i den raskt voksende DesignSpark-porteføljen med gratis, nedlastbar programvare for produktdesignere og -teknikere. DesignSpark Safety er et nytt og intuitivt risikovurderingsverktøy som lar selskaper implementere sikkerhet i hele produktdesignprosessen for utviklingen av maskiner. DesignSpark Safety kan fås på nettforumet DesignSpark.com

DesignSpark Safety er en programvareløsning som leveres med tilknyttet støttemateriale, og gir designere en risikoscore for planlagt produktutvikling. Verktøyet kan bidra til å skaffe dokumentasjon for CE-merket i tillegg til å hjelpe med å redusere potensielle farer og sikre samsvar med ISO 12100 standarden. ISO 12100 spesifiserer grunnleggende terminologi, prinsipper samt en metodologi for å oppnå sikkerhet i maskindesignen. Derfor forventes det at viktige målbrukere som industrimaskindesignere og industriteknikere som har som oppgave å forbedre sikkerhetsstandarder på eksisterende maskineri, har stor nytte av verktøyet. 

Hvis samsvar med relevante sikkerhetsstandarder ikke oppnås og usikre maskiner produseres, gir dette en risiko for personskade og eller til og med død. Det nye verktøyet gjør at selskaper og designere av maskiner kan overholde alle relevante forskrifter, standarder og direktiver. I tillegg minimeres risikoen for skade for de ansatte i bransjer som produksjon og behandling. 

DesignSpark Safety kan gi betydelig reduserte kostnader for brukere ved å fjerne behovet for potensielt kostbare eksterne konsulenter som skal utføre detaljerte risikovurderinger. Selv om regnearkmaler er mye brukt i bransjen som et rimeligere alternativ til konsulenter, gir det ikke alltid et egnet detaljnivå og gir heller ikke relevant dokumentasjon ved fullførelse. 

«DesignSpark Safety er det første kraftige og kostnadsfrie risikovurderingsverktøyet som er gjort tilgjengelig i bransjen», sier Mike Bray, Vice President for DesignSpark hos RS. «I tillegg til å utvide DesignSpark-porteføljen gir programvaren utrolig enkel tilgang til en profesjonell løsning for alle teknikere ved å fjerne hindrene som kostnader og kompleksitet medfører. Implementering av sikkerhet i produktutvikling legger til rette for strømlinjeforming av design og unngåelse av kostbare ettermonteringsløsninger.» 

Den innledende globale lanseringen av DesignSpark Safety er på engelsk, men flere språk, inkludert fransk, tysk, japansk og kinesisk, er planlagt for lansering i november 2017. 

DesignSpark Safety er tilgjengelig nå, uten kostnad, for alle medlemmer av RS DesignSpark-nettforumet på www.designspark.com, sammen med artikler, verktøy og mange andre ressurser for produktdesign og utvikling. Disse omfatter de andre kostnadsfrie og profesjonelle programvareverktøyene i DesignSpark-porteføljen, som inneholder programvare for behandling av produktforeldelse samt verktøy for kretskortdesign, mekanisk design og elektrodesign.

 

Medlemsnyhet

Bedrift
RS Components AS

Fredrik Selmers vei 6, 10. etg.
0663 Oslo
Norge
RS Components AS

Bilder & videoer

RS693-DesignSpark_Safety_equipment-3RS693-DesignSpark_Safety-1RS693-DesignSpark_Safety-2

Send til en kollega

0.1