23948sdkhjf

Kompakt robot fra KUKA sprøytelakkerer både glass, metall, plast og tre

| Medlemsnyhet | Bedrift KUKA Nordic Norway

KUKA og Dürr har sammen utviklet et robotsystem for automatisk sprøytelakkering av materialene glass, metall, plast og tre.

Nøyaktig slik navnet ready2_spray sier, er det bare å koble enheten til strøm og starte, sier Joacim Lorentsson, salgsansvarlig i KUKA Nordic.
 
Systemet leveres som en integrert enhet. Den inneholder en kombinasjon av høykvalitets teknikk for automatisk påføring av lakk fra Dürr og en av de kompakte robotene i KUK As KR Agilus - serie.

Komponentene fra de to verdensledende selskapene er naturligvis testet sammen og er fullt ut kompatible.

– Det er en unik kombinasjon som tidligere ikke har vært tilgjengelig på markedet. ready2_spray er en utmerket løsning for de fleste industribedrifter som på en enkel måte vil automatisere sprøytelakkeringen for å unngå manuelt arbeid, sier Joacim Lorentsson.
 
Behovet for fullstendig automatisert sprøytelakkering med høy kv alitet har generelt økt innenfor industrien. 

– ready2_spray er enda en løsning i vår serie ready2_use og den slippes i markedet på et gunstig tidspunkt. Systemet er virkelig en ekte innovasjon innen industriell sprøytelakkering.
 
Robotfamilien KR Agilus in neholder mindre seksaksede roboter, og man velger modell ut fra den rekkevidden roboten må ha.  
 

Styreskapet i den integrerte løsningen inneholder både bevegelseskontrollen for roboten og prosesskontrollen for sp røytelakkeringsapplikasjonen.

Teknologien i hvert enkelt robotsystem skreddersys for den enkelt kundens behov, og alt ferdigstilles hos Dürr før levering.

– Deretter går det raskt å installere ready2_spray hos kunden. Løsningen garanterer en effektiv prose ss med konstant høy kvalitet på lakkfinishen.
 
Ready2_spray fungerer både for påføring av løsemiddelbaserte lakktyper og for vannbaserte én - og to - komponents lakktyper. Systemet kan utstyres med tilpassede doseringspumper, trykkregulatorer og anordninger for lakkbytte.

Det nye sprøytelakkeringssystemet er dessuten fullstendig klargjort for Industri 4.0.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
KUKA Nordic Norway

Sentrumsvegen 5
2860 HOV
Norge
KUKA Nordic Norway

Send til en kollega

0.121