23948sdkhjf

Verdenspatent løfter PanPac til global vekst

| Medlemsnyhet | Bedrift Panpac Engineering A/S

Robotcelle til bigbag-palletering gir stort potensial for foretaket PanPac

Av Dan S. Frandsen

PATENT: I tre år har Pandrup-foretaket PanPac jobbet med å perfeksjonere sitt helautomatiske bigbag-fyllesystem. Nå er løsningen ferdigutviklet, verdenspatentert og klar for salg.

- Vi har fått patentert et format-rørsystem som man kan bytte til. Derfor kan løsningen vår bygges inn der det er lavere under taket, der mange av de eksisterende maskinene er. Det er ikke mulig med konkurrentenes løsninger, sier administrerende direktør og eier i PanPac, Morten Nysted.

Sveitsisk samarbeid

Derfor er PanPac særlig rettet mot eksisterende anlegg, og fordi kundene ikke trenger å heve taket for å få plass i høyden, holdes kostnadene ved investeringen nede.

I 2009 leverte Pandrup-foretaket to anlegg til fiskefôrprodusenten Biomar. For to år siden ble anlegget oppgradert til å være helautomatisk, og det var startskuddet for PanPacs patenterte system. Nå skal systemet også distribueres til resten av verden.

- Jeg er blitt kontaktet av en sveitsisk produsent av bigbags. De er interessert i et samarbeid. Produsenten er så stor at de leverer hele bigbag-pakkelinjer til kundene sine.

For oss er det virkelig spennende, fordi foretaket kommer alle de stedene der det er bruk for anlegget vårt. På den måten slipper vi å finne alle sluttbrukerne rundt omkring i verden selv, sier direktøren.

Veksten skal finnes i bigbags

De helautomatiske bigbag-anleggene kommer til å utgjøre omkring 10-20 prosent av omsetningen det kommende regnskapsåret, mens størsteparten av aktiviteten er PanPacs hurtigpalleterende robotcelle. Men her vurderer direktøren at det kreves stor innsats for å ta ytterligere markedsandeler. I stedet skal veksten finnes i verdenspatentet.

- Vi går etter spesialistområder der det er minst mulig konkurranse . Vi har noen nisjer som vi manøvrerer oss inn i, sier Morten Nysted.

Den typiske kunden

Den typiske kunden til anlegget har produkter som gjødsel, trepellets, sand, stein, grus eller fiskepellets i sortimentet sitt.

- Innen jul har vi solgt tre-fire anlegg til. Vi har virkelig mye å gjøre. Det er her og nå at det begynner å skje noe, og vi har ti-tolv tilbud ute akkurat nå, utdyper direktøren.

Det helautomatiske bigbag-fyllesystemet ble installert hos fiskefôrprodusenten Biomar for to år siden.

Panpac Engineering annonserte i september at de har kjøpt en ekstra monteringshall på 1200  kvadratmeter. Hallen skal brukes til testing av forskjellige palleteringsløsninger og fylleenheter før de fraktes ut til kundene.

Det er blitt flere ansatte hos Panpac Engineering i løpet av det siste året, så Pandrup-foretaket har nå 30 ansatte. På bildet ovenfor ses administrerende direktør Morten Nysted på årets HI-messe. (Foto: Dan Frandsen)

 www.panpac.dk 

 

 

 

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Panpac Engineering A/S

Industrivej 18
9490 Pandrup
Danmark
Panpac Engineering A/S

Send til en kollega

0.114