23948sdkhjf

Utviklet med AMADAs kantpresseteknologi og support

| Medlemsnyhet | Bedrift Amada Norway AS

Selv om mange regner kantpresser som en velkjent teknologi, fortsetter AMADA å flytte grensene for hva man kan oppnå med denne grunnleggende platebearbeidingsprosessen

Som et resultat av nye utviklinger, kan selskapet tilby flere viktige fremskritt innen automasjon som er ment å forenkle og redusere kostnadene for produksjonsbedrifter.

Blant de integrerte automasjonsteknologiene er FAST (Finger with Active Safety Technology), et innovativt tillegg til maskinens bakanlegg. FAST gir mulighet til å øke hastigheten til maskinens bevegelser på en sikker og kontrollert måte. Resultatet er at tidstapet mellom knekkesekvenser – tiden som operatøren venter på posisjonering av bakanlegget – reduseres til et minimum, og dermed øker produktiviteten til sitt maksimum.  Teknologien kan monteres på AMADA serie HFE-3i og HG kantpresser.

En ytterligere integrert teknologi som kan forbedre produktiviteten er AMADAs innovative ATC (automatic tool changer). HG-ATC er selskapets flaggskip av kantpresser, og er unik på markedet. ATC-teknologien reduserer oppsettetid til et minimum verktøyoppsett skjer automatsik, noe som gir dramatiske innsparinger i tid. Faktisk kan bruk av en god algoritme for å garantere det beste oppsettet bety at HG-ATC kan laste selv de mest komplekse verktøylayoutene i løpet av 3 minutter.

HG-ATC kantpresser kan også utstyres med AMADA SF75 plateløftere. Dette anvendelige tilvalget, som monteres til fronten av maskinen, gjør det enklere å håndtere store, tunge deler, som muligens ville ha krevd to operatører tidligere. Som et resultat kan arbeidskostnadene umiddelbart halveres.

Selvsagt vil folk flest assosiere automasjon med roboter, HG-Ars er det siste tilbudet fra AMADA. Denne robotiserte knekkecellen, som er utstyrt med den nye AC-300 automatiske palleveksler og ATC, illustrerer perfekt alle de forbedringene i produktivitet og fleksibilitet man kan oppnå ved bruk av det siste innen automasjonsteknologi. Lasting/lossing av materiale og knekkefunksjoner utføres av en sjuakset avansert robot, som er i stand til å utføre et komplett sett med bevegelser.

En sjuakset robot brukes også i AMADAs HG-Rm kantpressesystem for knekking av storskala deler med komplekse ribbe- og panelformer. Her brukes spesialgripere ment for ribbedeler for å prosessere komplekse former med korte syklustider. Den automatiske gjen-gripeenheten, som ikke krever noe manuelt oppsett, er utstyrt med to motoriserte armer og automatiske saksestøtter.

Fra et programvare-perspektiv, kan AMADA tilby sin avanserte programvarepakke VPSS 3i for en strømlinjeformet arbeidsflyt fra initial 3D CAD-modell til ferdig produkt, som inkluderer skjæring, stansing, knekking og sveising i prosessene. Nøkkelen til suksess til systemet VPSS 3i er den konstante datalenken mellom de separate programvaremodulene (som Blank CAM, Bend CAM og Weld CAM), maskinene og den sentrale databasen. Denne databasen lagrer all dele-, maskin-, verktøy-, material- og teknologi-relatert informasjon på en helhetlig måte, og fordeler data raskt og pålitelig. 

Alle AMADAs automasjonsløsninger omfatter det siste innenfor digitale teknologier på linje med smarte framstillings- og industri 4.0-konsepter.

AMADAs automasjonsprodukt-utvalg støttes av selskapets Robot Technical Centre (RTC), et senter for utmerket robotikk. lokalisert i Italia. RTC åpnet i 2015, og gjør teknologi og innovasjon tilgjengelig til kunder over hele Europa, gir demonstrasjoner, studier av spesialløsninger og personlige konsultasjoner


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Amada Norway AS

Myrveien 12
1430 Ås
Norge
Amada Norway AS

Bilder & videoer

HG-ARs_01

Send til en kollega

0.106