Olimb markerer 60 år

| Medlemsnyhet | Bedrift Olimb Offshore AS

60 års jubileet ble markert med to store arrangementer i august

I tillegg til at Olimb i år fyller 60 år kan det også markeres at det er 40 år siden den første Insituform-foringen ble installert i Norge, og Olimbs fagblad Rehab Nytt kan markere 30 år.

Det er gledelig at mannen som startet det hele, Kristian Olimb, fortsatt er svært så oppegående og dermed kan bidra til å gi et historisk tilbakeblikk sammen med noen av veteranene i selskapet.

Det var i 1957 at selskapet ble etablert som Kristian Olimb AS. I dag driver Olimb Anlegg AS primært med etablering av nye rørtraseer ved boring. Olimb Group AS er morselskapet for all virksomhet som driver installasjon av nye rør uten å grave. Olimb Rørfornying AS er etablert i de største byene og er i dag ledende i Norge innen fornying av vann- og avløpsledninger sammen med flere selvstendige samarbeidspartnere rundt om i landet. Selskapet har også aktivitet i utland og offshore. Firmaet har hovedkontor i Råde i Østfold. Samlet omsetning i fjor var på 260 millioner kroner, og antallet ansatte nærmer seg nå 140.

Jubileum over to dager
Den tradisjonelle Olimb-dagen der spesielt rådgivere og ledningseiere har vært invitert til Kjærnes Gård i Våler ble i år byttet ut med jubileumsmarkering.

Fredag 18.august ble markeringen åpnet med utstilling av gammelt og nytt utstyr på tettstedet Karlshus i Råde kommune i. Inviterte gjester fikk på Bøndenes Hus et historiske tilbakeblikk og faglige innslag. Rådes ordfører Renè Rafshol deltok med en kort hilsen og tidligere prosjektleder Tom Brattberg ga på sin underfundige måte glimt inn i en spennende epoke i firmaets historie. Rådgiverne Christen Ræstad og Tom A. Karlsen så på innovative løsninger, og VA-fagets framtid, mens Rolf Lauritzen tok oss med inn i den geologiske verden.

Det ble også møte med to generasjoner Olimb, som har ledet firmaet gjennom 60 år.

Åpen dag og pensjonisttreff
Lørdag 19.august var det åpen dag for hele bygda og regionen i Råde sentrum.Utstillingen ble preget av Olimb-utstyr gjennom 60 år. Mange har sett Olimb-bilene kjøre ut fra Råde på oppdrag i alle retninger, men det er kanskje ikke så mange som egentlig vet hva selskapet driver med. Det ble derfor anledning for alle å møte medarbeidere og se demoer av enkelte arbeidssituasjoner.

Samme dag kom for øvrig også NRK-toget til Råde Stasjon, og dermed ble det en stor festdag i Råde Sentrum og ved jernbanestasjonen.

Senere på dagen ble det arrangert Pensjonistenes dag med lunch på Bøndenes Hus i Råde, med Kristian, Tor-Erik og Øystein Olimb som vertskap. Tidligere ansatte som nå er i pensjonistenes rekker ble invitert. Her ble det også en hilsen fra ordfører Rene Rafshol.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Olimb Offshore AS

Sarpsborgveien 115
1640 RÅDE
Norge
Olimb Offshore AS

Send til en kollega

0.068