AMADA ENSIS-AJ 3kW fiberlaserskjæremaskin

| Medlemsnyhet | Bedrift Amada Norway AS

Fiberlaserskjæring med flere muligheter

For å forbedre og utvide den banebrytende ENSIS-teknologien, utvider Amada ENSIS-serien med en 3kW-versjon. Denne maskinen bygger på suksessen med 2kW-versjonen, og gir høyere skjærehastighet og bedre kvalitet. Med det samme høye spesifikasjonsnivået som 2kW ENSIS, er den nye maskinen også utstyrt med automatisk dyseskifter og AMADAs originale WACS (vannassistert skjæresystem) for stabil prosessering av tykt, mykt stål.

“Less is more” er konstruksjonsprinsippet til ENSIS-AJ fiberlaserskjæremaskinen. Dette betyr at selv om mange laserprodusenter ganske enkelt bruker kraftigere fiberlasere, har AMADA funnet måter å øke skjærekapasiteten på, samtidig som effektforbruket holdes lavt. ENSIS 2kW er i stand til å skjære mykt stål med over 20 mm tykkelse. Normalt ville dette krevd en lasereffekt på 6 kW med en standard fiberlaser. Denne reduksjonen på 50 % i effekt med ENSIS-laserne gir lavere kostnad per del produsert for kunden. På toppen av dette har ENSIS-serien laserskjæremaskiner flere andre fordeler. 

AMADAs unike strålestyringsteknologi, som automatisk tilpasser laseren til materialtykkelsen, gjør prosesseringen enklere. Med en posisjoneringshastighet på 170 m/min, som er raskest i sin klasse, får man et lavere energiforbruk takket være AMADAs fiberlaserteknologi. Ved å bruke individuelle høyeffekts diodemoduler for å få til den eksepsjonelt høye strålekvaliteten, får brukeren høyere skjærehastigheter sammenlignet med systemer med lavere strålekvalitet.

Man drar også fordel av skjærekapasiteten over hele området uten å bytte linse, og man har full tilgang til framsiden og sidene av skjæreområdet, noe som gir hurtig og enkel håndtering. AMADAs nyeste AMNC 3i-styring sikrer enkel betjening med en smarttelefon-lignende 21,5" skjerm. Her har man nesting på skjermen, tidsstyring av programmet og ettrinns innstilling.

Alle ENSIS-maskinen er kompatible med AMADAs Digital Support System (ADSS), som kunden kan bruke til å analysere og sammenligne maskinytelse, i tillegg til at man kan benytte AMADA til  proaktiv service-support.

Nøkkelkarakteristikker for maskinene:

  •  Lasereffekt: 2 & 3 kW
  • Arbeidsområde: 3070 mm x 1550 mm – 4070 mm x 2050 mm
  • Posisjoneringshastighet (X-Y samtidig): 170 m/min

Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Amada Norway AS

Myrveien 12
1430 Ås
Norge
Amada Norway AS

Bilder & videoer

AMADA-ENSIS 3kW-photo machine (1)

Send til en kollega

0.067