23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Ny rapport: Hver fjerde industrivirksomhet har måttet stenge ned på grunn av cyberangrep

Cyberangrep stenger en av fire industrivirksomheter, og OT-sikkerhetens kompleksitet er en stor barriere, viser en ny rapport fra Palo Alto Networks.

En ny rapport fra ABI Research og IT-sikkerhetsselskapet Palo Alto Networks om tilstanden til operativ teknologi-sikkerhet (OT) viser at en av fire industrivirksomheter måtte midlertidig stenge i fjor på grunn av et cyberangrep. Undersøkelsen, som omfatter nesten 2000 ledere fra 16 land, avslører også at flere enn 60 prosent av de spurte ser på kompleksiteten til OT-sikkerhetsløsningene som deres største bekymring ved anskaffelse av løsninger.

Rapporten "The State of OT Security: A Comprehensive Guide to Trends, Risks, and Cyber Resilience," belyser omfanget og endringene i sikkerhetstruslene mod industrielle miljøer. Den viser at nesten 70 prosent av industrielle virksomheter har opplevd cyberangrep det siste året, og at en av fire virksomheter har måttet stenge ned operasjoner som følge av dette. IT er hovedangrepsvektoren der 72 prosent av angrebene kom derfra. Dessuten opplever 40 prosent av organisasjonene friksjon mellom sine OT- og IT-team.

Cybertrusler mot industrielle operasjoner er virkelige og i endring
Rapporten understreker at OT-miljøer er attraktive mål for cyberangrep, med store finansielle eller politiske konsekvenser. Over 70 prosent av industrielle virksomheter har vært ofre for cyberangrep det siste året, og 26 prosent opplever angrep ukentlig eller oftere. Disse bruddene kan ha alvorlige konsekvenser, som avbrudd av forretningsdrift og tap av data og inntekter.

Fremtidens utfordringer omfatter sikring av industrielle enheter mot nye teknologier som AI, 5G og fjernaksess. 74 prosent av de spurte ser på AI-aktiverte angrep som en kritisk trussel mot sin OT-infrastruktur, mens nesten 70 prosent betrakter 5G som en økende trusselsvektor.

Utfordringer med kompleksitet, tilpasning og regulering
Over 60 prosent av de spurte peker på kompleksiteten til OT-sikkerhetsløsningene som en primær utfordring. I tillegg opplever 40 prosent friksjon mellom sine OT- og IT-team, og kun 12 prosent sier at de er godt samkjørte. Uoverensstemmelser mellom C-nivåledere og praktikere er også tydelig, der lederne er 33 prosent mindre tilbøyelige til å tro at de har hatt en industriell nedstenging, sammenlignet med operasjonelt personell.

Beslutningstakerne tror på konsoliderte løsninger og Zero Trust
Rapporten viser at det er en økende enighet om at Zero Trust er den sikreste tilnærmingen til OT-sikkerhet, med 86 prosent av de spurte, som ser det som den riktige tilnærmingen. Over 50 prosent betrakter også sky-infrastrukturer som en økt cybersikkerhetsutfordring.

Palo Alto Networks sikrer industrielle miljøer
Med erkjennelsen av de utfordringene og prioriteringene som fremheves i denne undersøkelsen, tilbyr Palo Alto Networks holistiske sikkerhetsløsninger og en samlet tilnærming til både OT- og IT-sikkerhet. Palo Alto Networks’ misjon er å styrke OT-infrastrukturen mot nåværende og fremtidige trusler gjennom løsninger som integrerer fremvoksende teknologier som 5G, og prioriterer omfattende synlighet og beskyttelse av OT-enheter og nettverk.

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.031