23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Lavtrykkskarburering reduserer klimaavtrykket og øker effektiviteten

På et stadig mer miljøbevisst marked øker behovet for innovative og bærekraftige produksjonsmetoder som reduserer klimaavtrykket. Produksjonsindustrier prioriterer sitt miljøansvar for å opprettholde konkurranseevnen. Innen varmebehandling gir lavtrykkskarburering (LPC) store miljøfordeler sammenlignet med tradisjonell settherding.

Bodycote har både teknologien og kompetansen til å gjøre det enkelt for flere bedrifter å gå over til LPC. 

– I Västerås har vi LPC-utstyr med både gass- og oljekjøling. Oljekjøling senker terskelen for å velge LPC i stedet for tradisjonell settherding i atmosfærisk ovn, i og med at du slipper å bytte til et materiale som kan avkjøles i gass. Selv om det betyr at ikke alle tekniske fordeler kan utnyttes optimalt, reduseres i hvert fall CO2-utslippene med 80–90 %, sier Ulf Fritz, markedssjef i Bodycote.

Eksakt kontroll og kortere prosesstider

En av de største fordelene med LPC er det reduserte energiforbruket sammenlignet med dagens karbureringsmetoder. Med lavtrykkskarburering varmes og økes karboninnholdet i materialoverflaten i et vakuumkammer der det er mulig å kontrollere temperaturen mer nøyaktig og øke effektiviteten ved å forkorte prosesstidene.

Lavere gassforbruk i et kontrollert lavtrykksmiljø

LPC gjør det også mulig å redusere forbruket av prosessgass i betydelig grad. I motsetning til tradisjonelle metoder, som ofte krever store mengder gass, tilføres LPC-prosessen små, velkontrollerte mengder av karbonholdig gass i et lavtrykksmiljø. Karbonatomene som trengs for å oppnå riktig herdedybde og karboninnhold i det varmebehandlede materialet, brukes effektivt, noe som reduserer miljøpåvirkningen fra prosessen.

En grønnere fremtid

Lavtrykkskarburering har en rekke miljøfordeler sammenlignet med andre karbureringsmetoder. Sammen med andre bærekraftige prosesser kan den være med på å redusere produksjonsindustriens samlede karbonavtrykk og bidra til en grønnere og mer ansvarlig fremtid for hele bransjen.

 

Vil du bytte til et grønnere alternativ? 

Hvis du er interessert i LPC eller har spørsmål om fordelene, kontakt oss på sales.sverige@bodycote.com.

Bodycote AB
Spadegatan 23
424 23 ANGERED
Göteborgs stad
Sverige
Org. nr.: SE5560778028

Kontaktperson

Send til en kollega

0.093