23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Bodycote i Malmö – størst på induksjonsherding

Å være størst i Sverige på induksjonsherding, som Bodycote i Malmö, er en stor fordel. De har dessuten spisskompetanse til selv å bygge induktorer og kjøledusjer, noe som korter ned på leveringstiden til kunden. Ronny Andersson, induksjonstekniker i Bodycote i Malmö, nevner en tredje, og kanskje den største, fordelen. – Erfaringen. Jeg har jobbet her siden 1986, og de fleste av oss har arbeidet med induksjonsherding i flere tiår.

Han legger til med en latter:
– Til å begynne med var vi en ung gjeng, det er vi ikke lenger. Men vi har i hvert fall erfaring og kompetanse. Det er spennende og utfordrende å jobbe med induksjonsherding, og det er nok derfor vi fortsatt jobber her og trives så godt.

Bodycote i Malmö er Sveriges største tilbyder av induksjonsherding. I tillegg til dette spesialområdet har de vakuumovner, der også utgløding kan utføres, og universalovner for sett- og seigherding.

Raskt og miljøvennlig
Det er likevel induksjonsherdingen, med de sju mangeårige medarbeiderne, som gjør Malmö-enheten så spesiell. Det er en teknologi som gjør det mulig å herde bare en viss del av en komponent, og akkurat slik kunden ønsker.
– Før var dette en "smedjobb", men nå kreves det nøyaktighet fra start til slutt.

Herdingen skjer i spesielle aggregater. Ved hjelp av magnetfelt kan varmen konsentreres om bestemte punkter i godset. Det er en rask og miljøvennlig prosess som tar fra et tiendedels sekund for små deler, til 3–4 minutter for en aksel med stor herdedybde. Når delen er herdet i aggregatet, avkjøles den av en vannbasert emulsjon, og prosessen avsluttes med et par timer i en ovn for temperering. 

I Malmö har Bodycote fem aggregater for induksjonsherding – med ulike frekvenser, avhengig av ønsket herdedybde – hvorav ett er automatisert.
– Der kan vi kjøre lengre serier for større kunder. Vi kan også utvikle prosesser for større bedrifter som ønsker å utføre herdingen selv.

Kvalitet. Hele veien.
Hvert oppdrag kontrolleres nøye. Nivået på kontrollene varierer fra del til del, avhengig av hvor de skal brukes. Slik kan en vanlig kontroll se ut:
– Første og siste del i en serie, som vi kutter i biter og undersøker på laboratoriet vårt. Vi kontrollerer blant annet at metallet har riktig herdedybde og struktur, sier Ronny Andersson. 

Kundene – hovedsakelig svenske, men også kunder fra Danmark og Baltikum – er stort sett fra bilindustrien. Bodycote induksjonsherder imidlertid også komponenter til vindkraftverk, taubaner og traktorpulling.
 

Vil du vite mer om induksjonsherding? 
Kontakt oss på sales.sverige@bodycote.com 

Bodycote AB
Spadegatan 23
424 23 ANGERED
Göteborgs stad
Sverige
Org. nr.: SE5560778028

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047