23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Intelligent M12-kabel for å bekjempe nedetid

M12Plus måler inngangs- og utgangsverdier og tilbyr dermed tidlig deteksjon av kabelproblemer. Dette åpner for forebyggende utskifting og redusert nedetid. Hos Hans Følsgaard ser man et lovende potensial i denne unike løsningen.

"Nedetid er kostbart, og hvis det skyldes kabelproblemer, kan det ta tid å identifisere og løse problemet," fastslår Palle Nielsen, Product Engineer innen automatisering, hos Hans Følsgaard A/S. "Derfor ser vi et potensial i den unike M12Plus-kabelen fra Turck med innebygd overvåking av inngang og utgang."

Kort sagt, IoT kommer inn i selve kabelen gjennom en innebygd elektronisk modul som måler spenning og strømstyrke og kontinuerlig sender verdiene via Bluetooth® til produksjonssystemet. Hvert kabel har en individuell MAC-adresse, og et problem kan derfor raskt lokaliseres og løses før det utvikler seg.

Spesielt egnet for kabelkjeder
Det er flere steder i produksjonsindustrien hvor kabler er utsatt for ekstraordinær slitasje. Dette gjelder for eksempel tungindustrien, hvor produksjonen foregår med kabelkjeder eller lignende applikasjoner. Eksempler på sektorer kan være:

  • Automobilindustrien  
  • Logistikkbransjen
  • Maskin- og fabrikkutvikling
  • Robotteknologi

M12Plus-kabelen kan leveres som en del av TXL-serien fra Turck med fire kjerner og en spesielt robust PU-innkapsling.

De målte verdiene overføres til produksjonslinjens grensesnitt via 2,4 GHz BLE (Bluetooth® Low Energy). Teknologien har en rekkevidde på opptil 40 meter innendørs og opptil 100 meter utendørs. Den tette forseglingen av kabelen sikrer også en IP69K-klassifisering og stor motstandskraft mot kjemikalier, flammer, og gnister fra sveiseprosesser.

Partnerskap for høy produktivitet
Som en dedikert TeknikPartner for kundene, er Hans Følsgaard alltid på utkikk etter nye løsninger som kan møte kundenes utfordringer. Derfor er Product Engineer Palle Nielsen glad for det intelligente kabelt, selv om det er i forkant av konkrete kundeønsker.

"Vi ser mulighetene i kontinuerlig overvåkning av spenning og strøm i forbindelse med tidlig deteksjon av kabelproblemer, men det er en unik og helt ny teknologi hvor vi må finne og utvikle bruksområdene i partnerskap med våre kunder," sier han og avslutter: "Nå har vi den med i vårt sortiment og i den løpende kundedialogen, og jeg er overbevist om at den vil finne sin anvendelse."

 

For ytterligere informasjon om det intelligente M12Plus-kabelen fra Turck: Kontakt Coen Smulders, Sales Engineer hos Hans Følsgaard AS på csm@folsgaard.com eller +47 37 09 09 44.

Hans Følsgaard AS
Bark Silas Vei 8
4876 Grimstad
Grimstad
Norge

Kontaktperson

Steffen Bie Paulsen
Country Manager
+47 37 09 09 43 spa@folsgaard.com

Send til en kollega

0.047