23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Fra avfall i naturen til fiberrør i jorden

Plastavfall kan samles inn, behandles, granuleres og gjenbrukes som fiberrør i et kretsløp. Hans Følsgaard A/S tilbyr et attraktivt alternativ for bedrifter med grønne ambisjoner.

"Beskyttelsesbånd for fiberinstallasjoner kan vi allerede levere i resirkulerte materialer, så hvorfor ikke også selve fiberrørene?" Det spurte Mikkel Steinmetz, teknisk leder hos Hans Følsgaard A/S, sine kollegaer, og den utfordringen kunne de ikke ignorere. "Vi har jobbet målrettet med saken og kan nå tilby fiberrør i resirkulerte materialer. Enkelt sagt kan plastemballasje få et nytt liv, der det ikke pakker inn mat og drikke, men høyteknologisk fiber."

Den resirkulerte plasten, som ellers risikerte å forurense naturen, blir samlet inn, renset, behandlet og malt til granulat, som kan brukes til å støpe nye rør. Mikkel Steinmetz er overbevist om at dette gjennomtenkte kretsløpet vil appellere til bedrifter med en klar miljøpolitikk, men det er også utfordringer som må håndteres.

Hele regnestykket må gi mening
Det er avdelingen for Telecom hos Hans Følsgaard, som arbeider med fiberkabler og -rør, hvor bedriften har en fremtredende posisjon i markedet både nasjonalt og internasjonalt. Og man er svært oppmerksom på at det ligger et komplisert regnestykke til grunn for bruken av resirkulert plast.

Innsamling, transport, behandling, granulering og produksjon er alle viktige faktorer som må optimaliseres og balanseres i forhold til å velge resirkulert plast fremfor såkalt jomfruplast. "Til syvende og sist er det kundens ambisjoner og ønsker som avgjør valget. Det gjelder også for leveringen, hvor vi kan tilby gjenbrukbare tromler eller engangstromler," supplerer Mikkel Steinmetz.

Kompromissløse produktegenskaper
Fiber må kunne blåses inn i rørene med 16 bar i en halv time uten problemer. Det må også ha de lovede egenskapene med hensyn til for eksempel bøyelighet og langtidsholdbarhet, enten det er produsert av resirkulert plast, av re-granulat eller av jomfruplast.

"På dette punktet går vi naturligvis ikke på kompromiss, så fiberrørene av resirkulert plast blir grundig testet, så de oppfyller kravene ved utrulling," sier teknisk leder Mikkel Steinmetz og avslutter: "Nå ser vi frem til å presentere markedet for de nye mulighetene, som passer godt med den grønne omstillingen."

 

For ytterligere informasjon om fiberrør i resirkulerte materialer: Steffen Bie Paulsen, Country Manager, Hans Følsgaard AS på tel. +47 3709 0943 eller spa@folsgaard.com

Hans Følsgaard AS
Bark Silas Vei 8
4876 Grimstad
Grimstad
Norge

Kontaktperson

Steffen Bie Paulsen
Country Manager
+47 37 09 09 43 spa@folsgaard.com

Send til en kollega

0.031