23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Avansert avstikking i 90-graders vinkel

Sandvik Coromant lanserer CoroCut® QD for Y-akse-avstikking

Spesialisten innen metallskjæringsverktøy Sandvik Coromant har oppgradert sitt CoroCut® QD avstikkingsverktøy for Y-akseavstikking. Med alle de samme egenskapene som originalen, er CoroCut® QD for Y-akse-avstikking optimert for å takle en 90-graders rotasjon til skjærlommen, noe som gir mulighet til bedre overflatekvalitet, redusert vibrasjon og høyere bladstivhet.

CoroCut® QD for Y-akse kommer i tillegg til Sandvik Coromants eksisterende CoroCut®-produktsortiment. QD for Y-akse-avstikking har alle de samme funksjonene som CoroCut® QD, men med en viktig endring — skjærlommen roteres ved 90 grader. 

I motsetning til tradisjonelle avstikkingsverktøy som flukter med X-aksen på maskinverktøyet, arbeider Y-akse-avstikkingen etter et annet prinsipp. Dette går ut på 90 graders rotasjon mot urviseren for å flukte med Y-aksen, noe som gir flere fordeler.

Oppgraderingen av CoroCut® QD gir bedre overflatekvalitet, skaper mindre vibrasjon sammenlignet med tradisjonell avstikking, noe som fører til mindre støy, og takler avstikking av mye større diametere enn det som er mulig med tradisjonelle metoder. I tillegg skaper flyttingen av den resulterende belastningen til den sterkeste delen av bladet seks ganger høyere bladstivhet, noe som gir mulighet til økt matehastighet og lengre overheng uten å miste stabilitet.

Mer spesifikt er bladene oppgradert slik at de ikke har noen Y-forskyvning, noe som betyr lettere programmering og økt slaglengde. Bladene har også en stoppflate som dekker to viktige produktbehov - å hindre at bladet skyves inn i adapteren og å gjøre oppsettet enklere. 

“Tradisjonell avstikking bruker matebevegelsen langs X-aksen, slik at skjærekraften ledes gjennom den svakeste delen av bladet,” forklarer Fredrik Selin, global produktapplikasjonsspesialist innenfor dreiing. “Dette kan føre til deformasjon og ustabilitet. Ved å rotere skjærlommen 90 grader og bruke Y-aksen, flyttes skjærekraften ned gjennom hele bladets lengde, noe som fører til en økning av bladstivheten på inntil 600 %.

“CoroCut® QDY er perfekt for avstikking i dreiesentre og multifunksjonsmaskiner med Y-akse,” fortsetter Selin. "Dette inkluderer avstikking i glidehodemaskiner, store diametere på opptil 120 millimeter (mm) og lange overheng som må nås mellom hoved- og underchuck. Så når det er behov for avstikking eller maskinering av dype riller uten å gå på akkord med prosessikkerhet og maskineringseffektivitet, er den oppgraderte CoroCut QDY®-løsningen det perfekte valget. " 

For å lære mer om CoroCut® QD-produktserien, kan du besøke sandvik.coromant.com.

Sandvik Coromant
street 1
7010 Trondheim
Ringerike
Norge
Org. nr.: NO915703607

Kontaktperson

AS

Send til en kollega

0.063