23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Brukt lasergraveringsmaskin - Gjenoppbygging av Epilog Legend EXT

Vi i Alvøen har lang erfaring med gjenoppbygging av brukte lasermaskiner. Siden 1985 har vi levert over 3400 merkesystemer til ulike bransjer som f.eks skiltmakere, skole, trebearbeiding samt generell industri.

Utløper
30. september 2024

Hva gjøres under gjenoppbygging av lasergraveringsmaskiner?

Les mer om gjenoppbygde lasermaskiner her: https://alvoen.no/alvoen/brukte-lasere

Diagnose og gjenoppbygging

Ved gjenoppbygging av en bruktmaskin vil vi alltid gjennomgå en diagnose for å få en oversikt over tilstanden til maskinen. Vi bytter alltid slitedeler slik at de nye eierene vil få mest mulig bruk og levetid ut av maskinen. Vi bytter alltid lagre (eks. på remhjul), belter, linse, speil og komponenter som er mye i bruk eller bevegelse. Andre komponenter som f.eks lasertube, hovedkort, hjul, motorer vil bli byttet ut etter behov. Alle nye komponenter kommer med delegaranti.

Eksempel på gjenoppbygging av lasergraveringsmaskin

Når vi starter med en gjenoppbygging av en maskin demonterer vi maskinen. Det vil si at vi skrur av deksel på kabinett, arbeidsbord, x-akse og slanger før vi rengjør maskinen grundig. Deretter plukker vi deler fra vårt lager i Alvøen, og bytter aktuelle slitedeler. Basert på ulike reperasjonsbehov bytter vi også komponenter ut i fra diagnose.

Vi har nylig fått inn en Epilog EXT 36 fra en kunde som har kjøpt ny Epilog lasermaskin, og startet gjenoppbygging av denne maskinen. Alle bevegelige deler i x-akse, y-akse og z-akse ble byttet ut med nye originale deler fra fabrikant. Som for eksempel lagerskinne, reader, lesestripe, kommunikasjonskabel, PCB kort, langt/kort belte, luftslange, speil og linse.
 
Noen ganger er det behov for mindre utbedringer, andre ganger er det større utfordringer som lasertube, hovedkort, motorer og skader på kabinett.

Transport eller eventuell henting av maskin.

Det er mulig å hente maskinen selv hos oss i Alvøen eller Sarpsborg. I de fleste tilfeller sender vi maskinene direkte til verksted der maskinen skal installeres. Vi pakker da maskinene forsvarlig på palle før transport.

Installasjon av maskin

I mange tilfeller har kundene våre god erfaring med lasergraveringsmaskiner og har tilstrekkelig med kunnskap til å kunne installere maskinen selv. Vi anbefaler livevel at en kvalifisert Alvøen tekniker setter opp maskinen, justerer stråle og kalibrerer maskinen i det lokalet den skal være.
 
Ved en installasjon vatrer og tester vi maskinen for å kontrollere at alt er riktig. Før maskinen blir sendt så har vi diagnosert og gått gjennom alle steg slik at maskinen fungerer før vi sender den. For å få maskinen til å fungere må programvare og driver installeres, laserstråle testes, nullpunkt settes og maskinen må vatres før bruk. Det er viktig at disse leddene blir gjennomført for at maskinen skal fungere som den skal.

Opplæring og sikkerhet

Det er ikke uvanlig å kjøpe en bruktmaskin første gang en kjøper lasergraveringsmaskin. Dette kan være en rimelig måte å starte sin laserkutte- graverings karriere. Vi vil i den sammenheng tilby opplæring i bruk av maskinen både i form av kurs i programvare, materialmulighetere og sikkerhet.

Mulighetene med en lasergraveringsmaskin er bred og det finnes mange artikler og forum på internett om bruk og inspirasjon til prosjekter. Det kan være en fordel å lære det mest grunnleggende med en gang du overtar en maskin.

Epilog maskinene vi leverer er kompatibel med de aller fleste grafiske programvarene på markedet i dag. De kommer ferdig med en egen programvare med ferdige parameter instillinger for et bredt utvalg materialer.

Ved opplæring tar vi også en grundig gjennomgang i vedlikehold og renhold av maskinen. Dette er viktig fordi det er med på å holde driftkostnadene nede og forlenger levetiden til maskinen.

Det er også en del sikkerhetstiltak som er viktig å lære seg ved bruk av en lasergraveringsmaskin. Dette med tanke på risiko for oppflamming, potensielle gasser og andre HMS tiltak. Maskinene våre kommer med lukket kabinett og CE godkjenninger som er påkrevd det norske markedet.

Sirkulært nettverk

Vårt kundenettverk gir oss en mulighet til å holde oversikt og sporing på maskinene i våre markeder. Det gjør at vi enkelt kan lage innbytteplaner når kundene våre har behov for ny maskin. 

Programvare

Epilog maskinene vi leverer er kompatibel med de aller fleste grafiske programvarene på markedet i dag, men vi kan anbefale SAi Flexi Designer.
 
Flexi designer er spesielt utviklet for laserkutting og gravering er et alt-i-ett-programvaren for design, utskrift og skjæring for skilt- og utskriftsleverandører.

Litt om Legend EXT serien

Epilog Legend EXT er moderskipet i Legend serien som har vært populær i bransjen i mange år. Disse maskinene er kjent for sin presisjon, holdbarhet og brukervennlige grensesnitt. 

Fordeler med å kjøpe brukt lasergraveringsmaskin

Å kjøpe en brukt lasergraveringsmaskin har flere fordeler. Først og fremst er prisen betydelig lavere enn for en ny maskin, noe som gjør avansert teknologi mer tilgjengelig for enkeltpersoner og mindre bedrifter. Eldre modeller er fortsatt svært effektive, og du kan dra nytte av vår tilgjengelig brukerstøtte.

Det følger med solide garantiordninger med alle våre gjenoppbygde bruke lasermaskiner. Garanti er fra 6 til 18 mnd.

Alvøen AS har siden starten levert over 3400 maskiner til kunder med forskjellig merkebehov. Vi har Norges største lager av materialer spesielt tilpasset lasere og graveringssystemer. Kontakt oss på Tlf eller e-post om dine merkebehov. Vi lover deg hurtig respons, og faglig kompetanse.

#EPILOG #LASER #BRUKTMASKIN #BRUKT #LASER #GRAVERINGSMASKIN #LASERGRAVERINGSMASKIN #LASERKUTTER #PRIS #GJENNOPPBYGGING #RESTAURERTE #MASKINER #METALLGRAVERING #PLASTGRAVERING #TREGRAVERING #GLASSGRAVERING #STÅLGRAVERING #INNBYTTE #LASER #SKILTPRODUKSJON

 

Alvøen AS
Alvøveien 130
5179 GODVIK
Bergen
Norge
Org. nr.: NO992761075

Kontaktperson

Geir Myhrvold
Salgsansvarlig
+47 96202030 geir@alvoen.no

Send til en kollega

0.047