23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

HxGN EAM Styrker ESS Forskning

Det Europeiske Spallasjonskilden (ESS), støttet av 13 nasjoner inkludert Sverige og Danmark, er et ledende tverrfaglig forskningssenter i Lund, Sverige. Overfor utfordringer som operasjonell oppetid og integrasjon av avansert teknologi, implementerte ESS HxGN EAM i 2017, noe som forbedret forvaltningen av eiendeler og operasjonell effektivitet. Dette strategiske trekket støtter ESS sin visjon om minimal nedetid og maksimert effektivitet, og sikrer dets lederskap innen vitenskapelig forskning.

Gjennom samarbeidet mellom 13 nasjoner, inkludert Sverige og Danmark, står Det Europeiske Spallasjonskilden (ESS) som et ledende senter for tverrfaglig forskning. ESS, lokalisert i Lund, Sverige, huser en toppmoderne nøytronkilde som spiller en vital rolle innen forskningsområder som fysikk, livsvitenskap og miljøteknologi. Med sitt ambisiøse mål om årlig å huse opptil 3.000 forskere etter ferdigstillelse, er ESS i forkant av vitenskapelig innovasjon. 
  
Utfordringene 

Det at ESS er et greenfield-prosjekt, byr på en rekke kompliserte utfordringer. Blant de viktigste utfordringene er å oppfylle strenge krav til driftstid, innlemme avansert teknologi fra en rekke internasjonale kilder og utvikle omfattende strategier for kapitalforvaltning.

For å løse disse komplekse utfordringene startet ESS i 2017 et ambisiøst arbeid med å implementere et pålitelig EAM-system (Enterprise Asset Management). De enestående konfigurasjonsmulighetene til HxGN EAM og Hexagons gode rykte for effektiv forvaltning av eiendeler ved de beste forskningsanleggene var avgjørende for valget vårt. Siden lanseringen i 2018 har implementeringen blitt en viktig del av ESS' driftssystem.

  
Nøkkelresultater 
  
 Implementeringen av HxGN EAM har vært en "game-changer" for ESS, med en svært tilpasningsdyktig plattform som er skreddersydd for anleggets unike assetsforvaltningsbehov. Systemets evne til å integrere en rekke ulike typer komplisert utstyr, effektivt håndtere omfattende dokumentasjon, effektivisere arbeidsordrer og overholde strenge forskrifter har vært avgjørende. Systemets smidighet når det gjelder å imøtekomme de ulike kravene fra internasjonale partnere, har vært spesielt viktig.
  
I dag bruker ESS HxGN EAM på flere områder, blant annet til forvaltning av eiendeler og lager, arbeidsordrer og håndtering av tillatelser og avvik. Systemet er i tråd med ESS' strategiske mål om å minimere bruken av ulike IT-systemer, og det vil utvide funksjonaliteten ytterligere. Fremover planlegger ESS å utvide HxGN EAMs funksjoner til å omfatte elektriske arbeidstillatelser og overvåking av strålingseksponering, noe som er i tråd med ESS' visjon om minimal nedetid og maksimal driftseffektivitet.
  
Konklusjon 
  
Innføringen av HxGN EAM ved European Spallation Source er et bevis på anleggets forpliktelse til å styre sin komplekse virksomhet med presisjon og fremsynthet. Dette strategiske grepet dekker ikke bare de nåværende driftsbehovene, men legger også et solid grunnlag for fremtidige utvidelser og innovasjoner. Etter hvert som ESS fortsetter å utvikle seg og vokse, vil den strategiske bruken av HxGN EAM sikre at ESS er godt rustet til å møte sine unike utfordringer og dermed befeste sin posisjon som ledende innen vitenskapelig forskning og oppdagelser. Les mer om implementeringen case-studie. 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
Org. nr.: SESE5566019773

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031