23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Vi forenkler implementeringen

Nyhet i kompakt format gjør IoT til Plug and Play

Som leverandør til nasjonal og internasjonal infrastruktur bidrar Hans Følsgaard til den teknologiske sammenhengen. Denne nye IoT-enheten, som selskapet nå kan lansere, blir et nøkkelprodukt. For IoT - Internet of Things - utgjør i dag et tettvevd nettverk av automatiseringsløsninger som brukes for en rekke formål.

IoT består av desentraliserte enheter som vanligvis samler data via sensorer, som deretter sendes til skyen for sentral håndtering, overvåking, databehandling, varsling og mer. Sensorer kan overvåke vann- og produksjonsstrømmer, trafikk, kundestrøm, luftkvalitet, intelligente bygninger og byer... Det er bokstavelig talt ingen grenser.

Tallene taler for seg selv. Ifølge Statista1 vil antallet tilkoblede enheter øke fra 15 milliarder i dag til 29 milliarder innen 2030. Dette skyldes de tydelige fordelene ved å automatisere oppgaver som overvåking av utilgjengelige prosesser. Men det har også vært hindringer for utbredelsen, som den nye IoT-enheten kan avhjelpe.

En ny, enklere tilnærming kan øke utbredelsen. "Det har vært noen utfordringer for bedrifter som ønsker å starte med IoT," forklarer Søren Madsen, Head of Automation hos Hans Følsgaard. "Det er dyrt å få eksterne til å tilpasse et system, det tar tid å tilpasse standardkomponenter, og det kan være risikabelt å bygge selv. Dette er utfordringene vi nå fjerner."

Den nye IoT-enheten bringer IoT så nært Plug and Play som mulig. Den er klar til bruk, kan skaleres etter behov og samler data fra temperatur, trykk og strømsensorer. Disse dataene sendes til skyen etter ønske ved hjelp av Narrow Band, som er en teknologi fra mobiltelefoner og derfor har den største dekningen i markedet.

"Kunden kan koble opptil seks sensorer til én enhet og samle data til en plattform hos oss eller hos seg selv. Det er viktig å påpeke at alle data tilhører kunden, og det er selvfølgelig opp til kunden hva som skal skje med dataene: Skal det sendes alarmer ved overskridelse av grenseverdier, skal det samles statistikk som dokumentasjon, skal det settes inn ekstra personell for betjening? Vi vil i fremtiden se en rekke kreative automatiseringsløsninger fordi IoT nå blir enklere å rulle ut og drifte," fastslår Søren Madsen.

Designet for pålitelig ytelse i mange år. Søren Madsen peker på noen avgjørende fordeler ved en god IoT-installasjon, som den nye Følsgaard IoT-enheten bidrar til å fremme. Dette gjelder ikke minst de konkrete produktfunksjonene som gjør enheten egnet for mange års bruk.

For eksempel er den IP67-sertifisert, slik at den kan monteres i krevende miljøer. I tillegg har den en rekke innebygde fordeler som standard, noe som bidrar ytterligere til Plug and Play-utbredelsen: Utskiftbart batteri, batteriovervåkning, overføring via både NB-IoT, Wi-Fi og Bluetooth, enkel tilkobling av opptil seks sensorer per enhet, datakryptering, den nyeste chip-teknologien og dermed lavt strømforbruk, funksjonelt temperaturområde på 35-75 ºC. Egenskaper som gjør den nye enheten fleksibel, pålitelig og kostnadseffektiv.

En komplett løsning klar for implementering og et grønnere fotavtrykk. "Følsgaard IoT-enheten kan også konfigureres for nye oppgaver, og batteriet kan byttes ut, slik at enheten kan resirkuleres. Enheten leveres med den nyeste batteriteknologien, så gjennom samarbeid med kundene om bruksområder og dataoverføring kan vi oppnå minimalt strømforbruk og lang levetid, så bærekraft er også en viktig faktor," forklarer Søren Madsen.

"Selvfølgelig kan ikke enheten stå alene, og vi kan gjennom dialog med kunden også levere en komplett løsning der enheten leveres med den type sensor som oppgaven krever. På denne måten kan kundene kjøpe sin enhet under ett varenummer, klar for implementering, som bare må aktiveres ved å koble til batteriet. Det blir ikke enklere," sier Søren Madsen og avslutter: "Vi jobber nå med full styrke for å nå nye kundegrupper og sektorer som har ventet på en enklere og mer økonomisk tilgjengelig måte å komme i gang med IoT på."

1) www.statista.com/statistics/1183457/iot-connected-devices-worldwide/

Hans Følsgaard AS
Bark Silas Vei 8
4876 Grimstad
Grimstad
Norge

Kontaktperson

Steffen Bie Paulsen
Country Manager
+47 37 09 09 43 spa@folsgaard.com

Send til en kollega

0.047