23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

NFEA og NEK arrangerer Ex-konferansen 2023

Den 17. nasjonale Ex-konferansen er en viktig møteplass for alle som har befatning med eksplosjonsfarlige områder.

Her kan du holde deg oppdatert på det nyeste innen regelverk og standarder.

Konferansen arrangeres på Grand Hotel Oslo by Scandic, 14-15 november 2023

Ex-konferansen har lange tradisjoner og anses for å bidra til økt sikkerhet i bransjen. Den nasjonale Ex-konferansen arrangeres annethvert år i regi av NEK og NFEA. 

Den 17. nasjonale Ex-konferansen er en av de viktigste møteplassene for utstyrs- og tjenesteleverandører, myndigheter og sluttbrukere. I tillegg til å få høre mange interessante foredrag kan deltakerne knytte kontakt med påvirkere av regelverket.

Mange av deltagerne har stor innflytelse på nasjonalt og internasjonalt regelverk gjennom sine verv i NEK, CEBELEC, IEC, etc.

Ingulf Egeland presenterer hvordan NK 31 jobber med standardisering. Innlegget kommer inn på Norges rolle i internasjonal standardisering, hvordan standarder blir revidert og hvordan standarder kan påvirkes. Egeland tar også for seg nye standarder, oppdateringer og tolkninger.

Dag Ivar Roald og Lennart Jardstål er begge medlemmer av NK31 / AG31J og aktive deltagere i IEC sitt arbeid med å revidere sentrale standarder som f.eks. IEC 60079-14 og IEC 60079-17, som er bærebjelkene i NEK420A. Dag Ivar og Lennart gir en oppdatering på de mest interessante endringene som kommer i neste utgave av standardene.

Helge Weydahl er sjefforsker ved FFI og jobber med strømforsyning, batterier og brenselceller. Han leder også Norsk forum for batterisikkerhet som deler kunnskap og erfaringer innen batterisikkerhet. I sitt innlegg forteller Weydahl om batterisikkerhet. Eksplosjonsfaren på grunn av hydrogenutvikling fra blybatterier har vært kjent lenge. Hvilke sikkerhetsutfordringer bringer Li-ion batterier med seg, og hva skyldes de? Weydahl går gjennom utvalgte batterihendelser og viser mekanismene som fører til batteribranner. 

Geirmund Vislie fra Aker Horizon arbeider med hydrogen og ammoniakk. Han vil snakke om prosesser knyttet til etablering av ny industri som faller under bestemmelsene i Storulykkeforskriften, hvilke instanser som er involvert i godkjenningsprosessen og hva slags dokumentasjonskrav som utbygger må forholde seg til

Fullstendig program og mer informasjon, KLIKK HER!

NFEA
Andøyfaret 33, bygg D
4623 Kristiansand
Kristiansand
Norge
Org. nr.: NO882267792

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047