23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Ny maskin til Sveriges største vekstregion

I 2022 anslo svenske myndigheter totalt 40.000 nye arbeidsplasser i Norrbotten og Västerbotten-regionen, nord i Sverige. Veksten er et resultat av store industrietableringer i området. Skellefteå kommune spår at «Kanskje er det nettopp her veksten og befolkningsveksten blir størst i Sverige frem til 2030». En vekst som også skaper nye forretningsmuligheter for eksisterende industri.

Norrsken Metall har vært en velkjent kontraktsprodusent i Skelleftea-regionen i mange år. Deres spesialitet er å behandle materialer i forskjellige dimensjoner, hovedsakelig jern, aluminium og rustfritt, men også andre materialer som kobber og plast. Skjæring, maskinering, sveising, bøying, overflatebehandling, montering og levering er normalt en del av oppdraget.

Selskapet har erfaring med vannskjæring siden 2000. Deres eksisterende maskin var utslitt med tilbakevendende driftsproblemer, så det var på tide å bytte til en ny og mer pålitelig maskinløsning. Patrik Flodin og Niklas Fällman, eiere av Norrsken Metall, kom i kontakt med Christian Svensson, regional salgssjef i Water Jet Sweden. Christian har mer enn 25 års erfaring med vannskjæring og vannskjæremaskiner.   

-          Sammen med kunden har vi utviklet en maskinløsning som gir både økt kapasitet og bedre pålitelighet, sier Christian Svensson.  

Den nye Grand-modellen er et robust og kraftig maskinsystem for maskinering av alle typer materialer, og håndterer også store eller rare dimensjoner. Takket være Water Jet Swedens geniale patent har maskinen samme høye presisjon uansett maskinstørrelse. Det 3,2 x 7,7 meter store arbeidsområdet er delt inn i to arbeidssoner for å tillate lasting og lossing mens maskinen går.

-          Det er mange forbedringer, forteller Christian Svensson. Systemene for slipende tilførsel og slamhåndtering er ekstra kraftige for å håndtere kapping uten avbrudd, og maskinen er utstyrt med en kraftigere pumpe for raskere skjæring, forklarer Christian.   

Takket være den nye investeringen har Norrsken Metall både kapasitet og pålitelighet til å møte en økende etterspørsel etter vannskjæring i regionen. At de allerede har begynt å merke veksten da de blant annet har fått flere oppdrag fra den nye batterifabrikken som bygges i nabolaget.

Water Jet Sweden AB
Teknikvägen 4
372 38 Ronneby
Ronneby kommun
Sverige

Kontaktperson

CS
Christian Svensson
Regional Sales Manager
+46 457 455 475 christian.svensson@waterjet.se

Send til en kollega

0.031